Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Ανακοινώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά 2024

Ανακοίνωση Συνδικάτων και Φορέων 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ, 1Η ΤΟΥ ΜΑΗ,
10:30 π.μ Πλατεία Ειρήνης, Κιλκίς

- Για αυξήσεις στους μισθούς, για Συλλογικές Συμβάσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς!
- Για 7ωρο πενθήμερο, σταθερό ωράριο, για κατάργηση των σπαστών και της Κυριακάτικης εργασίας
- Για ενίσχυση της Υγείας, της Παιδείας, της Πολιτικής προστασίας
- Για απεμπλοκή της πατρίδας μας από τους πολέμους!

Τιμούμε την Πρώτη Μάη, τους νεκρούς εργάτες που σκοτώθηκαν υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά μας! Τιμούμε την παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης απεργιακά, μαζί με τους εργάτες όλου του κόσμου, και όχι όποτε βολεύει την κυβέρνηση.

Συνεχίζουμε στο δρόμο που άνοιξαν οι μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη και στις 17 Απρίλη. Τα συγκλονιστικά απεργιακά συλλαλητήρια ήταν ανάσα ανάτασης, έδωσαν νέα ορμή σε χιλιάδες εργαζόμενους. Σε αυτό το δρόμο, το δρόμο του αγώνα, της πάλης για τα δικαιώματα και τη ζωή μας, συνεχίζουμε!

Κλιμακώνουμε τη δράση μας ενάντια στην επίθεση εργοδοσίας- κυβέρνησης- ΕΕ. Οργανώνουμε την πάλη μας, ενώνουμε τους αγώνες που ξεσπούν σε καταστήματα, εργοστάσια και γραφεία, σε ένα μαζικό πανεργατικό ποτάμι!

Τα κέρδη τους, ή οι ζωές μας!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Παράρτημα Κιλκίς)

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ,ΤΡΟΦΙΜΩΝ,ΠΟΤΩΝ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν.ΚΙΛΚΙΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΙΛΚΙ
Σ

Εργατικό Κέντρο Κιλκίς

Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι, άνεργοι, συνταξιούχοι
Το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς συμμετέχει στην εξαγγελθείσα 24ωρη Γενική Πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά την Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου 2024 και καλεί όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους αλλά και κάθε πολίτη στην συγκέντρωσή μας που θα γίνει στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.

Η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει για μια ακόμα χρονιά τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με μια άνευ προηγουμένου κρίση διαβίωσης. Η ακρίβεια, η κοινωνική φτώχεια, ο περιορισμός εργασιακών δικαιωμάτων, η επισφάλεια και η ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, είναι οι κυρίαρχες συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Η 1η Μάη εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης είναι και ημέρα αγώνα και απεργίας των εργαζομένων.

Η Πρωτομαγιά υπενθυμίζει και τιμά τις επιτυχίες και τις θυσίες των εργαζομένων στην ιστορία, όπως η μείωση των ωρών εργασίας, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, και η θέσπιση του οκτάωρου που παραμένουν επίκαιρα και σήμερα.

Αναδεικνύει το δικαίωμα στην εργασία και στις δίκαιες εργασιακές συνθήκες, κάτι που είναι θεμελιώδες για την κοινωνική δικαιοσύνη και την οικονομική ασφάλεια. Συμβολίζει την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων ανά τον κόσμο και ενισχύει την έννοια της κοινής αγωνίας και των κοινών στόχων για καλύτερες συνθήκες για όλους. Παρέχει μια ευκαιρία για τους εργαζόμενους να αναδείξουν τρέχοντα θέματα και προκλήσεις στον εργασιακό χώρο, όπως η ανισότητα, η ανεργία, και οι δυσμενείς συνθήκες εργασίας.

Γι’ αυτό το λόγο αγωνιζόμαστε για ένα παρόν και ένα μέλλον καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας.

Χωρίς ακρίβεια, κοινωνική φτώχεια, εργασιακή ανασφάλεια και ανισότητες.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Σας καλούμε να δώσουμε απεργιακό παρόν στην συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς την Τετάρτη 1 Μαΐου 2024 και ώρα 10:30 π.μ. στο Εργατ/κό Κέντρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.