Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μιλάμε με την Χρυσή Ολυμπιονίκη και Υποψήφια Ευρωβουλευτή 2024 με την Νέα Δημοκρατία και το Ε.Λ.Κ. (E.P.P.) κυρία Παρασκευή (Βούλα) Πατουλίδου

Επιμέλεια Χρυσή - Ουρανία (Ράνια) Παπαδοπούλου και Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς
Στις επάλξεις, στον αγώνα, πάντα. Ευρωεκλογές Ιούνιος 2024 με τον Κυριάκο Κ. Μητσοτάκη, με την Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (E.P.P.).
Πως είσαι αγαπητή Βούλα, πώς νιώθεις για τον νέο και όμορφο αγώνα σου;
Ποιος ειναι ο άμεσος επόμενος σταθμός της προεκλογικής σου καμπάνιας;


… «σαν έτοιμη από καιρό, σαν θαρραλέα!» Τολμώ το επόμενο βήμα μου νοιώθοντας σίγουρη για τον εαυτό μου. Ήμουν στην αυτοδιοίκηση 10 χρόνια ως επικεφαλής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Μία θέση με πολλές και σημαντικές αρμοδιότητες σε πολλά επίπεδα. Αν δεν είχα όραμα και αν δεν είχα δουλέψει σκληρά δεν θα είχα καταφέρει να βγω πρώτη σε ψήφους σε όλη την Ελλάδα σε δύο αναμετρήσεις. Μέσα από την τριβή σε καθημερινά θέματα που αφορούν στους συμπολίτες μου, διέκρινα την «αρχή του νήματος» των διεκδικήσεων του πολιτικού. Και αυτή είναι το ευρωκοινοβούλιο. Έχω δυνατή φωνή για να διεκδικήσω τα δίκαια των Ελλήνων.

Αγαπάς αυτό που κάνεις Βούλα, είσαι γεμάτη σε μυαλό και ψυχή;

Δεν ησυχάζω ούτε όταν κοιμάμαι και αυτό το ξέρουν όσοι με γνωρίζουν. Αυτό το «Πως αντέχεις;» το ακούω πολλές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας. Άμα δεν αντέχει μία Ολυμπιονίκης τότε ποιος; Στη Βαρκελώνη είχα να περάσω δέκα εμπόδια. Στην διοίκηση τα εμπόδια είναι άπειρα. Κάθε μέρα και μία νέα πρόκληση. Νιώθεις ικανοποιημένη, δημιουργική και ήρεμη; Περνάς καλά... το πιο λαϊκό και ανθρώπινο από όλα, αν περνάς καλά και αν αξίζει! Δεν κάνω ποτέ κάτι που δεν μ εκφράζει. Ναι αξίζει! Αξίζει να αγωνίζομαι για τη σημαία μου ως αθλήτρια ως πολίτης και ως πολιτικός. Αυτό με γεμίζει και δίνει νόημα στη ζωή μου. Μ αυτές τις αξίες μεγάλωσα και αυτές θα υπερασπίζομαι για όλη μου τη ζωή.

Έχεις μεγάλη καρδιά, ωραίο μυαλό, ελληνικό-ποντιακό-μεσογειακό πάθος, ρίζες, καταγωγή, οικογένεια, σπουδές, καριέρα, φυσική γοητεία, έντονο πολιτικό αέρα... όλα τα καλά του Θεού δηλ... Γιατί να ασχοληθείς με την Πολιτική με την πλατιά και στενή, ανώτερη, πλέον ανώτατη έννοια εννοούμε; Γιατί το 2014 και γιατί το 2024;

Γιατί σ’αυτό που ζω θέλω να έχω ενεργό ρόλο. Θέλω να παρεμβαίνω σ’αυτό που μ’αφορά. Είναι πολύ εύκολο να ασκείς κριτική. Είναι πολύ δύσκολο να ασκείς διοίκηση. Εγώ διάλεξα τον δύσκολο δρόμο. Την ανηφόρα! Η απόφαση μου να διεκδικήσω μία θέση στην Ευρωβουλή έρχεται τη στιγμή που θέλω να προσφέρω παραπάνω για τον τόπο μου. Στην αυτοδιοίκηση διαχειρίστηκα την στρατηγική βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Ένα πρόγραμμα που δίνει λύσεις σε σύνθετα προβλήματα. Προβλήματα που έχουν κοινωνική διάσταση όπως είναι ο αποκλεισμός ειδικών ομάδων του πληθυσμού ή η ανεργία. Προβλήματα που έχουν αναπτυξιακή διάσταση όπως είναι η επιχειρηματικότητα και ο εκσυγχρονισμός της οικονομικής βάσης. Περιβαλλοντικά προβλήματα. Είναι πεδία που τα έχω ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μου και μπορώ να προσφέρω.

Τι λες σε μια πολύ νέα κοπέλα/σε ένα πολύ νέο παλικάρι 17-18 ετών που θέλει να πρωτομπεί στoν Ιδεολογικό - Κομματικό Κόσμο των Κοινών... και στην Νέα Δημοκρατία, το Ευρωπαϊκό Λαικό Κόμμα (EPP), την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά. Γιατί Ursula, γιατί Weber, γιατί Κυριάκο και γιατί Απόστολο... και γιατί Βούλα, τελικά;


Γιατί το πρόσωπο είναι που μετράει. Γιατί το πρόσωπο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την αξιοπιστία και η αξιοπιστία που αποκτάται σε βάθος χρόνου. Τους νέους ανθρώπους θα τους παρότρυνα να ασχοληθούν με τα κοινά με όποιον τρόπο τους εκφράζει. Δεν μπορείς να νοιαστείς για τη ζωή σου αν δεν νοιαστείς για το τόπο σου.

Ποιοι το μεγάλο ατού και θετικό αβαντάζ της μεγάλης, γαλάζιας, Φιλελεύθερης, Πατριωτικής και Ευρωπαϊκής παράταξης;

Η πορεία της μέχρι σήμερα αποδεικνύει πως είναι μία παράταξη που αγωνίζεται για μία υπερήφανη Ελλάδα μέσα σε μία Ενωμένη Ευρώπη! Έχει κερδίσει τον σεβασμό των άλλων κρατών μελών. Είναι μία παράταξη που δεν ακολουθεί το ρεύμα αλλά το δημιουργεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.