Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ, μια φορά Πρόσκοπος πάντα Πρόσκοπος...

Τομπουλίδης Χρήστος, Γοριδάρη Όλγα, Ιντζίδης Γιώργος και Στεφανίδου Ξανθίππη ήταν οι «αίτιοι» που ακούστηκε ακόμη μία φορά το Κιλκίς έξω από τα όρια του Νομού.

Με τον «Αργυρό Φοίνικα» τιμήθηκε ο «Σκίουρος», παλαιός πρόσκοπος του 1ου Συστήματος Προσκόπων Κιλκίς και τον τίτλο «Πρόσκοποι Κόσμου» έλαβαν η «Μαγκ», ο «Πολικός Αστέρας» και η «Ράξα», νέοι συνεχιστές του ίδιου Συστήματος.

Με επίκεντρο το παιδί όπως τονίστηκε στην κοπή βασιλόπιτας και ταυτόχρονα πρώτη επετειακή εκδήλωση των 110 χρόνων Προσκοπισμού στη Θεσσαλονίκη, η οποία πραγματοποιήθηκε από τους Προσκόπους Θεσσαλονίκης στο Ολυμπιακό Μουσείο το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024, έγιναν οι απονομές της φετινής χρονιάς φέρνοντας στο νου των παλαιών προσκόπων πολλές αναμνήσεις και ενισχύοντας με διάθεση για καινούργιες δράσεις τους νέους προσκόπους.

Ευχάριστη έκπληξη για τον Χρήστο Τομπουλίδη ήταν η εμφάνιση στην εκδήλωση της αδελφής του Άννας στην οποία αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του, όπου τόνισε ότι η προσκοπική του δράση ξεκινάει από το 1964 καθώς αντίκρυζε καθημερινά το 1ο Σύστημα που ήταν απέναντι από το σπίτι του και τα λυκόπουλα να παίζουν τα προσκοπικά παιχνίδια. Η κορύφωση όμως ήρθε με τη διαρκή δράση του στο «καύχημα» των Προσκόπων του Κιλκίς, το Κατασκηνωτικό Κέντρο στο Καβαλάρι, το οποίο φιλοξενεί προσκόπους και όχι μόνον από όλο τον κόσμο.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ στην παρουσία του παλαιού προσκόπου του Κιλκίς Παναγιώτη Στεφανίδη «Μοναχόλυκος» που συνέχισε την προσκοπική του δράση και ως φοιτητής στη Θεσσαλονίκη, και ο οποίος βλέποντας την ανιψιά του Ξανθίππη Στεφανίδου να γίνεται «Πρόσκοπος Κόσμου» αναπόλησε τη δική του βράβευση ως «Πρόσκοπος Έθνους».

Επίσης θα ήταν αδύνατο από την εκδήλωση αυτή να απουσιάζει ένα άλλο παιδί του προσκοπισμού, ο κιλκισιώτης Χρήστος Καναρόπουλος "Αλεπού", Περιφερειακός Έφορος Κεντρικής Μακεδονίας ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση, ενώ η αεικίνητη πρόσκοπος Ιωάννα Κοζανίδου «Τομαχόκ» που παραβρέθηκε στο χώρο της εκδήλωσης, δεν έκρυψε τη χαρά και τη συγκίνησή της.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όπως ανακοινώθηκε ξεκίνησε και βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο η λειτουργία στη Θεσσαλονίκη ενός συστήματος με παιδιά Ουκρανών προσφύγων, ενώ μέσα στο 2024 ξεκινάει και είναι ήδη στα σπάργανα ένα σύστημα με παιδιά Αρμενίων.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Κεντρ. Μακεδονίας Α.Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στ.Αγγελούδης που στάθηκε και στη δική του προσκοπική δράση ως ναυτοπρόσκοπος, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων Λ.Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Συκεών Σ.Δανιηλίδης και άλλοι τοπικοί παράγοντες της Θεσσαλονίκης.
Φυσικά σεβασμός και θαυμασμός πλημμύρισε την αίθουσα όταν βετεράνοι πρόσκοποι της Θεσσαλονίκης προσήλθαν να πάρουν το δικό τους κομμάτι από τη βασιλόπιτα.

Τα γεγονότα απαθανάτισε ο Κωνσταντίνος Στεφανίδης «Σκίουρος» με το φωτογραφικό φακό που δεν αποχωρίζεται ποτέ του εντός και εκτός ορίων του Νομού.

Συγχαρητήρια σε όλους. Η νέα χρονιά να είναι γεμάτη δράσεις με τον κάθε πρόσκοπο να είναι ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ.

Γεωργία Κολεσιώτου
Σύζυγος Κωνσταντίνου ΣτεφανίδηΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.