Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή, 9/2/2024, 9:55 μ.μ

Συλλήψεις για ληστεία
Συνελήφθη στις 5 Φεβρουαρίου 2024 το βράδυ σε περιοχή της Πέλλας, από προστρέξαντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμωπίας, ημεδαπός άνδρας, καθώς νωρίτερα εισήλθε σε επιχείρηση και απείλησε με μαχαίρι την υπάλληλο της επιχείρησης, αφαιρώντας χρηματικό ποσό. 

Κατά τη διαφυγή του ακινητοποιήθηκε από την παθούσα και προστρέξαντες πολίτες, όπου και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 μαχαίρι, 1 ζευγάρι γάντια, 1 κινητό τηλέφωνο, καθώς και το χρηματικό ποσό των 520 ευρώ, το οποίο και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης. 

Επίσης χθες το μεσημέρι συνελήφθη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πυλαίας – Χορτιάτη, ανήλικος συνεργός του, που τον ανέμενε εξωτερικά της επιχείρησης, έχοντας τον ρόλο του «τσιλιαδόρου».

Εξιχνίαση απατών

Σε συνέχεια του από 21-4-2023 Δελτίου Τύπου, που αφορά στην εξιχνίαση 9 περιπτώσεων απάτης και τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού άνδρα, ο οποίος προσποιούμενος τον τεχνικό εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, τηλεφωνούσε σε επιχειρήσεις πώλησης καρτών ανανέωσης χρόνου ομιλίας και με το πρόσχημα ότι έπρεπε να τις ακυρώσει, αποσπούσε τους κωδικούς τους, ανακοινώνεται ότι από τη συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος άνδρας, δρώντας με την ίδια μεθοδολογία, διέπραξε κατά το δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου του 2023, ακόμα 9 περιπτώσεις απάτης σε επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Πέλλα και Κυκλάδες, αποσπώντας τους κωδικούς από κάρτες χρόνου ομιλίας, συνολικής αξίας 8.223 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.


Συλλήψειςγια απάτη

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της 6ης Φεβρουαρίου 2024 στη Βέροια, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας, 2 ημεδαπές γυναίκες, καθώς προσποιούμενες τις εκπροσώπους φιλανθρωπικού συλλόγου, πωλούσαν μικροαντικείμενα με το πρόσχημα της οικονομικής ενίσχυσης του συλλόγου. Από την κατοχή τους κατασχέθηκαν 39 βραχιόλια, 2 ξύλινες κατασκευές, 2 πλαστικοποιημένες καρτέλες στις οποίες αναγράφονταν η φράση «ΑΜΕΑ - ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ» και το χρηματικό ποσό των 69,8 ευρώ. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας.

Εξιχνίαση κλοπής – παράνομης απόκτησης άυλων μέσων πληρωμής

Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα μετά από καταγγελία ημεδαπού, από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως τον περασμένο μήνα, με τη χρήση δύο τραπεζικών καρτών του παθόντα πραγματοποίησε 57 αναλήψεις χρηματικών ποσών, συνολικής αξίας 60.100 ευρώ και πραγματοποίησε αγορές μέσω διαδικτύου, συνολικής αξίας 3.824,27 ευρώ.

Εξιχνίαση εμπρησμού

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τα ξημερώματα της 11ης Ιανουαρίου 2024, με χρήση εύφλεκτου υλικού προκάλεσαν πυρκαγιά σε επιχείρηση, με αποτέλεσμα την πρόκληση φθορών αξίας 50.000 ευρώ περίπου, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.


Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία υπερήλικης γυναίκας που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2022 σε περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού

Στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας υπερήλικης γυναίκας που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2022, σε περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης.

Ειδικότερα, στις 11-09-2022, αναζητηθείσα η 89χρονη (τότε) ημεδαπή, από συγγενικά της πρόσωπα, εντοπίστηκε νεκρή εντός της οικίας της φέρουσα εξωτερικά κακώσεις, ενώ έλειπαν κοσμήματα που φορούσε (βέρα και χρυσός σταυρός).

Κατά την έρευνα, εξετάστηκε και αξιολογήθηκε το προανακριτικό υλικό, τόσο από την ανωτέρω Υπηρεσία, όσο και από την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και ληστεία από κοινού.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς (αδέρφια) ηλικίας 23 και 27 ετών, για τους οποίους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από το Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, δυνάμει των οποίων συνελήφθη ο 23χρονος απογευματινές ώρες στις 07-02-2024, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δεύτερου εμπλεκόμενου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

Άμεση σύλληψη, μετά από καταγγελία, πέντε νεαρών για περίπτωση επίθεσης σε βάρος συμμαθητή τους

Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, έπειτα από καταγγελία για επίθεση σε βάρος νεαρού στο Τμήμα Ασφαλείας Λαγκαδά, οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη πέντε (5) εμπλεκόμενων ατόμων.

Πρόκειται για τέσσερις 17χρονους ημεδαπούς κι έναν 18χρονο ημεδαπό, οι οποίοι μεσημβρινές ώρες της (07-02-2024), ευρισκόμενοι σε χώρους σχολικού συγκροτήματος, σε περιοχή του Λαγκαδά, επιτέθηκαν με χρήση σωματικής βίας σε βάρος 18χρονου συμμαθητή τους.

Οι ανωτέρω εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες (08-02-2024), μετά από σχετική ενημέρωση των κ.κ. Εισαγγελέων Ανηλίκων και Ποινικής Δίωξης, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σωματική βλάβη, η οποία θα υποβληθεί αρμοδίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.