Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Μνήμες της τραγωδίας του 1981 και η ανεπάρκεια των μέτρων

Γράφει ο Παναγιώτης Γουδαμάνης 
Ως άνθρωπος του αθλητισμού και δη ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή όλα όσα διαδραματίζονται γύρω από αυτό και ειδικά μετά το κλείσιμο των γηπέδων από την κυβέρνηση. Ως φίλαθλος και οπαδός διακρίνω μια τεράστια υποκρισία από μέρους της κυβέρνησης διότι τα μέτρα τα οποία εξέλαβε είχαν σκοπό να τιμωρήσουν τις ομάδες και μόνο, χωρίς να έχουν παρθεί ουσιαστικά μέτρα κατά της καταπολέμησης της βίας.

Ανακοινώνονται μέτρα τα οποία με το δικό τους σκεπτικό θεωρούν ότι θα καταπολεμήσουν ριζικά το φαινόμενο και κλείνουν τα μάτια στο γεγονός ότι η ΙΔΙΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ έχει γίνει πολύ περισσότερο βίαιη και ότι είναι φυσιολογικό επακόλουθο ακόμη και ο αθλητισμός που είναι ένα κομμάτι της ίδιας της κοινωνίας να έχει και αυτός έξαρση.

Αντί λοιπόν να ξεκινήσουν από το αδιαμφισβήτητο γεγονός το οποίο προείπα και να προσπαθήσουν να πατάξουν την βία μέσα στην ίδια την κοινωνία μας απλά προσπαθούν να τιμωρήσουν της ομάδες.

Έναυσμα για την σύνταξη αυτού του άρθρου ήταν η χθεσινή ημέρα μνήμης της αποφράδας μέρας κατά το παρελθόν (8/02/1981) και την τραγωδία που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα από την τεράστια παράλειψη του ανοίγματος των θυρών του γηπέδου Καραϊσκάκη με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 21 άνθρωποι. Για την ακρίβεια ποδοπατήθηκαν.

Μια τραγωδία που έγινε εφιάλτης για τις οικογένειες, τους συγγενείς των θυμάτων, αλλά και για εκείνους που έζησαν από κοντά το μαρτυρικό σκηνικό για αρκετό καιρό. Εκείνους που στάθηκαν τυχεροί, γιατί δεν βρέθηκαν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή.

Η κυβέρνηση εκείνης της εποχής θεσμοθέτησε με νόμο ότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ θα ανοίγουν 25 λεπτά πριν την λήξη των αγώνων, σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο κάτι το οποίο τηρείται απαρέγκλιτα ακόμη και σήμερα.

Εδώ λοιπόν θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτό το μέτρο το οποίο τηρείται εδώ και 40 χρόνια και ΕΓΓΥΑΤΑΙ ότι δεν θα ξανασυμβεί η τραγωδία του παρελθόντος, είναι και η "αχίλλειος πτέρνα" όλων όσων θεσμοθέτησε η κυβέρνηση και παρουσίασε ο κ. Βρούτσης όπως επίσης και το Υπουργείο Αθλητισμού.

Διότι εφόσον σε αγώνες οι οποίοι παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον και είναι Sold out, είναι αδύνατο να απομακρύνεις όλους αυτούς που θα περιμένουν με λαχτάρα το πότε θα ανοίξουν οι πόρτες των γηπέδων για να μπουν στο γήπεδο έστω για λίγα λεπτά, επομένως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

Ούτε καν οι ομάδες μπορούν να εγγυηθούν για το ποιοί θα μπουν στο γήπεδο τους τα τελευταία λεπτά άσχετα εάν υπάρχουν κυκλώματα παρακολούθησης !! Και ενώ θεωρητικά έχεις ελέγξει όλους όσους βρίσκονται μέσα στο γήπεδο, ξαφνικά προκύπτει ένας μεγάλος αριθμός φιλάθλων οι οποίοι δεν έχουν ελεγχθεί από κανέναν με ότι αυτό συνεπάγεται.

Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, "έχουν κάνει μια τρύπα στο νερό" !!! Άς προσπαθήσουν ως κυβέρνηση να σταματήσουν τις κοινωνικές αδικίες η οποίες προκαλούνται από τους νόμους τους οποίους θεσμοθετούν, να βοηθήσουν τον λαό και να επαναφέρουν την αίσθηση ασφάλειας και θα διορθωθεί αυτόματα και το πρόβλημα της βίας ακόμη και στα γήπεδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.