Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

"Στα χοροστάσια των Χριστουγέννων" από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Άγιος Τρύφων" Γουμένισσας

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου "Άγιος Τρύφων" Γουμένισσας
Μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση διοργάνωσε στις 16 Δεκεμβρίου στο πολιτιστικό κέντρο, ο πολιτιστικός σύλλογος Άγιος Τρύφων" Γουμένισσας, με τίτλο "Στα χοροστάσια των Χριστουγέννων".

Πραγματοποιήθηκε μια περιήγηση στην ελληνική γιορτινή παράδοση με ήθη και έθιμα Χριστουγέννων και παραδόσεις που έχουν τις ρίζες τους βαθιά μέσα στο χρόνο.

Ο ντιβιτζής, ο καμιλιέρης, ο Πουρπούρης, η Κορτοπούλα βγήκαν στην σκηνή και χόρεψαν... Φυσικά, από το φανταστικό χοροστάσι, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι καλικάντζαροι.

Έθιμα και παραδόσεις ζωντάνεψαν, παρόν, παρελθόν και μέλλον πιάστηκαν χέρι χέρι και ξεκίνησαν το χορό και το τραγούδι γύρω από το εορταστικό κύκλο του Δωδεκαημέρου.

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης χορηγοί στάθηκαν στο πλευρό του συλλόγου: η ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ, ο κ. Θ. Πατσιάνης, ο κ. Γ. Γώγος, το ανθοπωλείο ΙΡΙΣ και άλλοι που θέλησαν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.