Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα, 30/10/2023, 7:40 μ.μ.

Εξιχνιάστηκαν 22 κλοπές και απόπειρες κλοπής που έγιναν το τελευταίο 5μηνο σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, συνολικά 19 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπής από καταστήματα, που έγιναν το τελευταίο 5μηνο σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 3 αλλοδαπών ανδρών, για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι προαναφερόμενοι άνδρες, δρώντας τουλάχιστον από τον περασμένο Μάιο, διέπρατταν συστηματικά κλοπές από καταστήματα, προσποιούμενοι τους πελάτες, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο του 2023 διέπραξαν 18 κλοπές από καταστήματα (super-market), αφαιρώντας διάφορα προϊόντα. Συγκεκριμένα διέπραξαν:

10 σε Θεσσαλονίκη,

3 σε Ημαθία,

2 σε Κοζάνη και

από 1 σε Δράμα, Καβάλα και Σέρρες.

Το ίδιο χρονικό διάστημα διέπραξαν και 3 απόπειρες κλοπής από καταστήματα (super-market), εκ των οποίων οι 2 στη Θεσσαλονίκη και 1 στην Πέλλα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο διέπραξαν και μία κλοπή από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στην Ημαθία, αφαιρώντας 6 κινητά τηλέφωνα.

Η αξία κλοπιμαίων ξεπερνά τις 31.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών από Ιερούς Ναούς στην Πιερία

Η αναλυτική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση 5 περιπτώσεων κλοπών που έγιναν το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου του 2023 στην Πιερία.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τρεις ημεδαποί άνδρες, μία ημεδαπή γυναίκα και ένας ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι 3 άνδρες μαζί με τον ανήλικο, επιβαίνοντας σε όχημα που τους είχε παραχωρήσει η ημεδαπή συνεργός τους, αφαίρεσαν από 2 Ιερούς Ναούς και 1 εξωκκλήσι συνολικά 3 μπρούτζινες καμπάνες.

Το ίδιο χρονικό διάστημα διέπραξαν μία κλοπή οχήματος, το οποίο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και αποδόθηκε στον παθόντα. Επίσης διέρρηξαν ένα σταθμευμένο όχημα αφαιρώντας χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα.

Η συνολική τους λεία ξεπερνά τις 19.000 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία


Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία, λόγω εκτέλεσης εργασιών στη Σήραγγα Κατερίνης του αυτοκινητοδρόμου.

Συγκεκριμένα, αύριο Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 και κατά τις ώρες από 00:00 έως 04:00 ή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, εάν αυτές ολοκληρωθούν νωρίτερα, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τον ανισόπεδο νότιο κόμβο Κατερίνης(434 χιλιόμετρο) έως τον ανισόπεδο βόρειο κόμβο Κατερίνης (438 χιλιόμετρο), στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προςΘεσσαλονίκη.

Η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

Άμεση σύλληψη 13 ατόμων που εμπλέκονται σε περιστατικό με αθλητικό υπόβαθρο στη Θεσσαλονίκη

Στην σύλληψη δεκατριών (13) ατόμων προχώρησαν άμεσα αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού με αθλητικό υπόβαθρο, κατά το οποίο, μεσημεριανές ώρες σήμερα, συνεπλάκησαν δύο ομάδες ατόμων, σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για άτομα ηλικίας από 16 έως 37 ετών, σε βάρος των οποίων, σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά σε αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, συμπλοκή, βαριά σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, διατάραξη κοινής ειρήνης από κοινού, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά σε ρύθμιση θεμάτων αναφορικά με όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις.

Κατασχέθηκαν δώδεκα (12) κράνη μοτοσικλέτας, πέντε (5) σιδερόβεργες, οκτώ (8) ξύλινα επιμήκη αντικείμενα (στυλιάρια), πυροσβεστήρας, σιδερένια αλυσίδα και μεταλλικό αντικείμενο, ενώ αναφέρθηκε ο τραυματισμός δύο ατόμων που συμμετείχαν στο περιστατικό και μετέβησαν σε νοσοκομείο της πόλης, όπου και νοσηλεύονται.

Την υπόθεση ανέλαβαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συνεχίζουν τις έρευνες για την ταυτοποίηση και την σύλληψη υπολοίπων εμπλεκομένων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.