Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

"Συμπολίτες μου κοιμηθείτε ήσυχοι ο Δήμος μας είναι... γραμματοκομιστής"

Γράφει ο Σωκράτης Σαλτσίδης
Συμπολίτες μου κοιμηθείτε ήσυχοι ο Δήμος μας είναι... γραμματοκομιστής και παρακολουθεί την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου της πόλης μας.
Αφιερώνεις χρόνο για να στείλεις ένα έγγραφο (συνοδευόμενο από φωτογραφίες της ημέρας) στο Δήμο για να ενημερώσεις για πρόβλημα σε περιοχή που υφίσταται από την περίοδο του Πάσχα, σε τμήμα στενής οδού διπλής κατεύθυνσης που στερείται πεζοδρομίων. Σημειωτέον ότι στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν σε απόσταση 30 μέτρων δύο (2) ανοικτά φρεάτια από έργο υποδομών δικτύου για το φυσικό αέριο.

Λαμβάνεις μια ωραία απαντητική επιστολή που περιλαμβάνει αόριστες παραδοχές όπως:

- ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας (σιγά μην σου πούμε και τις σχετικές διατάξεις!) τα έργα μπορούν να εκτελούνται σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης και οποιαδήποτε χρονική στιγμή χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Δήμου Κιλκίς
ότι η εταιρεία είναι απόλυτα υπεύθυνη για την ορθή τήρηση των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας του εργοταξίου και της ασφαλούς κίνησης των διερχομένων, όπως αυτά προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία (χωρίς να αναφέρεται αν και ποιος είναι υπόχρεος να προβεί σε ενέργειες στην περίπτωση μη τήρησης της κείμενης νομοθεσίας).

- ότι ο Δήμος έχει εντοπίσει σε πολλά σημεία (αόριστα) ανάλογες περιπτώσεις (αλλά όχι αυτήν - θα το έγραφε σε διαφορετική περίπτωση) ύπαρξης ανοικτών φρεατίων αερίου ή μη αποκατεστημένων τμημάτων του οδοστρώματος (με λακκούβες), επικίνδυνα για την ασφαλή διέλευση των διερχομένων για μεγάλα χρονικά διαστήματα και ενημερώνει διαρκώς με έγγραφα τους αρμόδιους φορείς (προωθώντας τις διαμαρτυρίες των πολιτών, προσθέτω εγώ, στον δημιουργό του προβλήματος, την εταιρεία).

Δείτε λοιπόν τη φωτογραφία του απαντητικού εγγράφου και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Αν το συμπέρασμα δεν είναι ότι: Είμαστε γραμματοκομιστές και παρακολουθούμε την επικινδυνότητα του οδικού μας δικτύου

ΥΓ: Για να μην παρεξηγηθώ... όπου υπάρχει πλάγια γραφή στο κείμενο αποτελεί σχολιασμό δικό μου και δεν περιλαμβάνεται στο κείμενο της εγγράφου απάντησης που έλαβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.