Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Πετυχημένη ακόμη μία εκδρομή των Περιπατητών Κιλκίς (Φωτογραφίες)

Δελτίο τύπου 
Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς

Πλουσιότεροι σε εικόνες, πολιτισμό, συγκίνηση, αγαλίαση, πατριωτισμό επέστρεψαν κοντά στα πενήντα μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς από την διήμερη εκδρομή του Σαββατοκύριακου 11-12/11/23. 

Ενέταξαν πέραν των περιβαλλοντικών και αρχαιολογικών ενδιαφερόντων ως σκοπών σύμφωνα με το καταστατικό και τις Εκκλησίες αλλά και τα Μνημεία ολοκαυτωμάτων που πλημμύρισαν την χώρα μετά την έλευση των γερμανών στην χώρα το σαράντα. 

Αρχικά συγκινήθηκαν στο Μνημείο εκτέλεσης των Πύργων Εορδαίας, προσκύνησαν αμέσως μετά στον Άγιο Μηνά που γιόρταζε και στα ομοιώματα της Αγιάς Σοφιάς και του Πύργου Γαλατά Εμπορίου, απόλαυσαν τις φθινοπωρινές εικόνες διαδρομής προς την Βλάστη των ευεργετών Στεργίου και Νικολάου Δούμπα και όχι μόνο χωρίς να ακούσουν τα χάλκινα της ούτε να γευθούν τα τυριά της, κατέβηκαν στην Εράτυρα για γεύμα και συνέχισαν στην Καστοριά όπου δείπνησαν στην μουσικοταβέρνα family της Χλόης και διανυκτέρευσαν για να απολαύσουν την επομένη την Βυζαντινή Καστοριά. 

Άρχισαν από την Μαυριώτισσα, το Σπήλαιο Δράκου, το Λαογραφικό Μουσείο και περπατώντας με ξεναγό σε όλη την Βυζαντινή Καστοριά με τις σημαντικότατες Εκκλησίες, την πλατεία Ντολτσό γευμάτισαν στις παραλίμνιες ταβέρνες και αναχώρησαν 17.00 για Κιλκίς.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.