Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Το Between Seas Trio με σύγχρονη μουσική της ανατολικής Μεσογείου, στην Αυστροελληνική Καπναποθήκη Κιλκίς

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, 7:00 μ.μ.
Αυστροελληνική Καπναποθήκη Κιλκίς, Νικ. Παναγιώτου 50, Κιλκίς.
Ελεύθερη Είσοδος
Το Between Seas Trio είναι ένα μουσικό σχήμα με έδρα την Αθήνα, που προέκυψε από την συνάντηση των τριών μουσικών κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του πρώτου έργου της Αρετής Κολτσίδα, το ομώνυμο «Between Seas», το οποίο κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2023.

Συνδυάζοντας επιρροές, όργανα και κλίμακες του δυτικού κόσμου με αυτόν της ανατολής, το συγκρότημα επιδιώκει την έκφραση μιας προσωπικής αισθητικής και αντίληψης της παραδοσιακής μουσικής, την απόδοση ενός ιδιαίτερου μεσογειακού ήχου, όπως δημιουργείται μέσα από τη συνάντηση των τριών μουσικών.

Το ρεπερτόριο του σχήματος αποτελούν οργανικές συνθέσεις από το album "Between seas", καθώς και διασκευές παραδοσιακών κομματιών από μουσικές της ανατολικής Μεσογείου, όπως της κρητικής και της τουρκικής παραδοσιακής μουσικής, ενώ στις ζωντανές του εμφανίσεις αρκετό χώρο καταλαμβάνει ο αυτοσχεδιασμός, με μία ματιά στην jazz αντίληψη της μουσικής.

Από τον Οκτώβριο του 2022 το Between Seas Trio έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας (Άλικο, Underflow Record Store & Art Gallery, Spiti Art Bar, Zp87, Πολυμήχανο cafe teatral, Μπουάτ Απανεμιά, κ.ά) και έχει συνεργαστεί με τον Στέλιο Πελασγό σε παράσταση αφήγησης παραμυθιών από τη Μικρά Ασία.

Λευτέρης Ανδριώτης - κρητική λύρα
Simone Mongelli - κρουστά
Αρετή Κολτσίδα - κλασική κιθάρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.