Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Δήμου Κιλκίς σχετικά με τη διακοπή των σχολικών μεταφορών σε Σχολεία του Κιλκίς

Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Δήμου Κιλκίς
Αν ένα πράγμα δείχνει η απροειδοποίητη διακοπή της μεταφοράς των μαθητών στο Κιλκίς (όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας), είναι ότι με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και της Περιφέρειας αποκλείονται δεκάδες παιδιά από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ενάμιση μήνα αφότου έχουν ανοίξει τα σχολεία και ακόμα υπάρχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, οι γονείς έχουμε βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουμε τις ανεπάρκειες του δημόσιου σχολείου, τρέμουμε μην συμβεί κανένα ατύχημα από την παλαιότητα των σχολικών κτιρίων και τους κινδύνους που κρύβονται σε σχολικές αυλές και αλλού, και τώρα… σταμάτησε και η μεταφορά των μαθητών.

Οι δικαιολογίες από τους αρμόδιους φορείς περισσεύουν και δεν πείθουν κανέναν. Είναι ευθύνη της πολιτείας να εξασφαλίζει την ασφαλή και απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο. Η μεταφορά τους δεν είναι κανένα έκτακτο δήθεν συμβάν. Γνωρίζουν τις ανάγκες πολύ πριν την έναρξη των μαθημάτων και δεν παίρνουν έγκαιρα τα μέτρα τους.

Η αιτία του προβλήματος βρίσκεται στο γεγονός ότι η μεταφορά των παιδιών μας δεν γίνεται με ευθύνη του κράτους, μέσω ενός δημόσιου φορέα που θα εξασφαλίζει σχολικά λεωφορεία που θα πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας, με μόνιμο προσωπικό οδηγών και συνοδών κατάλληλα εκπαιδευμένων.

Με τα πάνω από 5.000.000 ευρώ που ξοδεύει η Αντιπεριφέρεια Κιλκίς σε ιδιώτες κάθε χρόνο για τις σχολικές μεταφορές θα μπορούσε να έχει εξασφαλίσει τόσα χρόνια δικό της στόλο, με οδηγούς και συνοδούς, λύνοντας παράλληλα και άλλα εκπαιδευτικά ζητήματα όπως είναι η εξασφάλιση δωρεάν σχολικών εκδρομών κ.α.Απαιτούμε σήμερα να δοθεί λύση από το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφέρεια. 

Να εξασφαλιστεί η μεταφορά για όλα παιδιά του Κιλκίς, ακόμα και των πιο απομακρυσμένων χωριών, ακόμα και ενός παιδιού που επιθυμεί να παρακολουθήσει το ολοήμερο πρόγραμμα και σήμερα δεν του δίνεται η δυνατότητα.

Να εξασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά των μαθητών ανεξάρτητα από το μέσο που θα χρησιμοποιούν, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

Να μην προσμετρηθεί καμία απουσία μαθητή η οποία οφείλεται στην έλλειψη σχολικών λεωφορείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.