Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Υπαρχουν, τελικά, και οι διαφορετικοί υποψήφιοι (ελπίδα για τον τόπο μας)

Γράφει η Γεωργία Τεπερίδου
Οι Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές μπήκαν στην τελική ευθεία. Συζητήσεις, αναλύσεις και προβλέψεις για τον δήμαρχο που θα μας εκπροσωπήσει στη νέα θητεία.

Θα ψηφίσουμε αυτόν που είναι καλύτερος κατά την άποψή μας. Θα αναδειχθεί εκείνος ο δικός μας, ο συγγενής μας, η φίλη μας, ο συντοπίτης μας, η συνάδελφός μας, ο κομματικός εντεταλμένος μας, ... μας, ... μας, ... μας.

Ακούσατε κάποιον να λέει ότι θέλω έναν υποψήφιο δήμαρχο και συμβούλους που να έχουν όρεξη να κάνουν την καθημερινότητα μας καλύτερη και τον δήμο μας επιτέλους «ανεπτυγμένο»;

Είμαι απαισιόδοξη για την τύχη του τόπου μας, επειδή οι συντοπίτες μου θεωρούν τον «αχρείαστο» υποψήφιο ως απολύτως ικανό, τον «κατ΄ επάγγελμα» δήμαρχο ως δικό μας άνθρωπο, την ανθρώπινη ανικανότητα ως δεξιότητα. Γι΄ αυτόν τον λόγο ο δήμος Παιονίας παρουσιάζει μηδενική ανάπτυξη (είναι, βέβαια, η προσωπική μου άποψη - μην την αποδέχεστε χωρίς να την κατακρίνετε).

ΟΜΩΣ, κάποιοι υποψήφιοι για μένα ξεχώρισαν. Δεν είναι συγγενείς μου, δεν είναι φίλοι μου, ούτε γνωστοί ούτε συνάδελφοι ούτε επιλεγμένοι κομματάρχες. Έχω άλλα πολιτικά κριτήρια που δυσαρεστούν όλους αυτούς.

Είναι κάποιοι υποψήφιοι σε μικρά χωριά που κάνουνε τη διαφορά:

Οι υποψήφιοι ενός συνδυασμού δημιούργησαν από κοινού πρόγραμμα, έδειξαν στους ψηφοφόρους τι θα επιδιώξουν και πώς θα κάνουν τον τόπο τους καλύτερο.

Είναι μια νέα κοπέλα, υποψήφια για τοπικό συμβούλιο, που συνέταξε το πρόγραμμά της αναφέροντας καθαρά ποια είναι και τι πρεσβεύει.

Είναι άνθρωποι που δεν αποσκοπούν στο κέρδος και στην προσωπική προβολή. Δεν τους ενδιαφέρει το οφίκιο της Αντιδημαρχίας ούτε και η υστεροφημία. Είναι ταπεινοί εργάτες και όχι ευκαιριακοί υποψήφιοι.

Θα πω ΝΑΙ και ΜΠΡΑΒΟ σ΄ αυτούς τους υποψηφίους και θα ευχηθώ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Αυτοί είναι το μέλλον του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.