Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Ώρα για πράξεις – Να μπει ένα τέλος στην ολιγωρία του “επιτελικού” κράτους

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου
Δυστυχώς είμαστε πλέον όλοι μάρτυρες μιας θλιβερής πραγματικότητας.Κάθε καλοκαίρι χιλιάδες στρέμματα γης θα γίνονται παρανάλωμα του πυρός, κάθε φθινόπωρο θα οι βροχές θα οδηγούν σε καταστροφικές πλημμύρες με να μην είναι λίγες οι φορές που θα χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Από την άλλη σχεδόν πάντα αυτά τα ακραία φαινόμενα πολλές φορές υπερβαίνουν κατά πολύ την “προετοιμασία” και τις δυνάμεις της Πολιτείας, τις δυνάμεις του πολυδιαφημισμένου επιτελικού κράτους. Αλλά ας μην είμαστε εντελώς αφοριστικοί. Υπάρχει κάτι που λειτουργεί.Αυτό είναι ο μηχανισμός ενημέρωσης και εκκένωσης, ο αριθμός 112.

Ούτε το παραμικρό έργο υποδομής, ούτε η παραμικρή προετοιμασία για την περίοδο του καλοκαιριού, ούτε το παραμικρό αντιπλημμυρικό έργο. Βέβαια οι αρμόδιοι φορείς είναι σταθερά παρόντες και προειδοποιούν, αλλά “φωνή βοώντος εν τη ερήμω”. Παράλληλα το σώμα της Πυροσβεστικής μένει παρα τις κραυγές υποστελεχωμένο με τα κενά να είναι πάρα πολλά.

Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στο πάγωμα οποιασδήποτε μεταρρύθμισης. Αρκετά με την επικοινωνία. Είναι ώρα για πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.