Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Η ταινία "Το ξαδελφάκι μου", στο Θερινό Σινεμά της ΤΕΧΝΗΣ

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ
Μετά την αναβολή της προβολής την Τρίτη 5 & την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, λόγω των απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών, συνεχίζουμε τις προβολές στο θερινό σινεμά στο “Στέκι της Τέχνης” στο Μεταλλικό με μια απολαυστική «κωμωδία α λα γαλλικά», δροσερή, έξυπνη με σπαρταριστές περιπέτειες την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στις 9:00 το βράδυ.

ΤΟ ΞΑΔΕΛΦΑΚΙ ΜΟΥ / Mon Cousin

Δύο τύποι που δεν υποφέρουν ο ένας τον άλλον αλλά αναγκάζονται να συνυπάρξουν, ενσαρκωμένοι από δύο σπουδαίους ηθοποιούς τον Βενσάν Λεντόν των σπουδαίων ρόλων και τον πάντα τόσο ευέλικτο Φρανσουά Νταμιέν που ξεδιπλώνουν με ευκολία τις δυνατότητές τους και χτίζουν δυο φιγούρες που θέλοντας ή μη παρακολουθείς γοητευμένος!

Ο σκηνοθέτης Γιαν Κουνέν κινεί τα νήματα που συνδέουν τα δυο ξαδέλφια με τέτοια μαεστρία και ισορροπία, που δεν σε κάνουν να βαριέσαι. Συνολικά, έχουμε μια γλυκιά διασκεδαστική κωμωδία με θετικά μηνύματα πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις.

Ο Πιερ είναι εξαιρετικά επιτυχημένος επιχειρηματίας. Έχει σύζυγο μια αναγνωρισμένη βιολονίστα, έχει μια δυναμική κόρη, έναν αξιολάτρευτο γιο και, κυρίως, είναι ο διευθυντής μιας κορυφαίας εταιρείας κρασιού. Ο Πιερ είναι ανήσυχος επειδή πρέπει να συναντήσει ξανά μετά από χρόνια τον απρόβλεπτο ξάδελφο του και συνιδιοκτήτη του 50% των μετοχών της εταιρείας.

Ο Πιερ πρόκειται να υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του και, παράλληλα, να ολοκληρώσει μια μεγάλη εταιρική αγορά - αλλά η πραγματοποίηση και των δυο εξαρτάται από την έγκριση του ξαδέλφου του, του Αντριέν που δεν θέλει να δώσει τη συγκατάθεσή του, πριν φορέσει για λίγο τα παπούτσια του Πιερ!

Ο Γιαν Κουνέν, δημιουργός του «Dobermann» και γενικώς σκηνοθέτης με αισθητική άποψη, κάνει μια κωμωδία, βασισμένη στη γνώριμη ιδέα: δυο αντίθετοι χαρακτήρες, δυο ασύμβατοι ήρωες, αναγκάζονται να συμβιώσουν και ν' αναγνωρίσουν ο ένας την αξία του άλλου, με το ζόρι. ‘Όσο ο Πιερ παρατηρεί με προσοχή πώς θα γίνει το νέο, ιαπωνικής αισθητικής, σπίτι του, απλό, λιτό, αν γίνεται και χωρίς καθόλου τοίχους, ψυχρός κι αποστασιωποιημένος, ο Αντριέν είναι ζεστός, τόσο φιλικός που αγκαλιάζει και τα δέντρα, έχει αυξημένη συναισθηματική νοημοσύνη και μια επαφή με την έκτη αίσθηση κι όπου πάει κερδίζει φίλους.

Όσο ο Πιερ είναι ο στυγνός και φιλόδοξος επαγγελματίας, τόσο ο Αντριέν είναι ο τρελός, καλός κι αγαθός άνδρας-παιδί, σε επικοινωνία με τη φύση και την ψυχή, γκαφατζής, οραματιστής, εντελώς ανίκανος να σκεφτεί και να δράσει πρακτικά, μειλίχιος, συναισθηματικός και αγαπησιάρης, το μόνο που θέλει είναι να περάσει κάμποσο ποιοτικό χρόνο με το ξαδερφάκι του, καθυστερώντας την υπογραφή του.. Κι αυτή η αντίθεση θα τους οδηγήσει σε σπαρταριστές περιπέτειες! Αυτός ο ξάδελφος που φαίνεται να του φέρνει κατ’ επανάληψη κακή τύχη,

θα αποδειχθεί ωστόσο πιο έξυπνος και λιγότερο κυνικός από όσο νόμιζε…

Ο Κουνέν δεν κάνει χοντράδες, δεν πέφτει σε παγίδες της καγκουρο-κωμωδίας. Εκτοξεύει την πλοκή του σε μια γεμάτη ανατροπές κι εμπόδια ταινία.

Κι εκεί βρίσκεται η αρετή του φιλμ που το κάνει να ξεχωρίζει ευχάριστα από την παραδοσιακή, πια, γαλλική κωμωδία του καλοκαιριού.

ΤΟ ΞΑΔΕΛΦΑΚΙ ΜΟΥ / Mon Cousin

Γαλλία, 2021

Σκηνοθεσία: Γιαν Κουνέν

Σενάριο: Φαμπρίς Ροζέρ-Λακάν

Μουσική: Νικολά Μπεκέρ, Ζερόμ Ρεμποτιέ, Αν-Σοφί Βερνεσγιέν

Πρωταγωνιστούν: Βενσάν Λεντόν, Φρανσουά Νταμιέν

Διάρκεια: 104 λεπτά

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 9:00 οι δρόμοι οδηγούν στο καταπράσινο “Στέκι της ΤΕΧΝΗΣ” στο Μεταλλικό για μεγάλες απολαύσεις με όμορφες παρέες.

Παγωμένη μπυρίτσα, κρύα νεράκια, τσαγάκια και αναψυκτικά, με ή χωρίς ζάχαρη και συνοδεία αλμυρών ή γλυκών σνακ θα βρείτε στο ανανεωμένο κυλικείο μας.

 Αντικουνουπικά μην ξεχάσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.