Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Εκπληκτικό Κιλκίς: Ο ευλογημένος τόπος που δεν τον ξέρουν ούτε οι Κιλκισιώτες

Γράφει ο Παναγιώτης Γεωργιάδης
Αν θα κάνετε έναν απολογισμό το τι έχει ζήσει η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, τότε θα κάνετε μια απίστευτη διαπίστωση. Το εκπληκτικό Κιλκίς μας, είναι σχεδόν στο «απυρόβλητο». Τόσο από τα καμώματα της φύσης, όσο και της συμπεριφοράς των ανθρώπων.

Οι περισσότεροι Κιλκισιώτες γκρινιάζουμε για την ατυχία να ζούμε εδώ, ενώ οι ξένοι μας ειρωνεύονται και μας χλευάζουν. Τα γεγονότα όμως δείχνουν το αντίθετο. Είμαστε τόπος ευλογημένος και ίσως από τους καλύτερους στη χώρα.

Ξεκινάμε:

Φωτιές: Οι περισσότερες περιοχές της χώρας έγιναν λαμπάδα, αμέτρητες περιουσίες χάθηκαν. Έβρος-Ροδόπη έχουν τόσα προβλήματα με τους παράνομους εισβολείς, ήρθε και η λαίλαπα και τελείωσαν οριστικά. Η πλούσια Ρόδος, Εύβοια, Αθήνα, Ηλεία, Κέρκυρα κ.α. κλαίνε με μαύρο δάκρυ για το κακό που τους βρήκε. Κιλκίς; Ούτε σιτοκαλαμιές δεν άναψαν…

Πλημμύρες: Νομοί ολόκληροι πνίγηκαν, χωριά εξαφανίστηκαν, υποδομές διαλύθηκαν και το σοκ είναι απίστευτο. Κιλκίς; Ψιχάλα ίσα να δροσιστούμε…

Βία: Παντού δολοφονίες, «ξύλο» με το παραμικρό, άνθρωποι να τους σκουντάνε από πλοία, ληστείες, γυναικοκτονίες και αμέτρητη βία οπουδήποτε. Κιλκίς, Σκέτη Ελβετία.

Καλοκαιρινές διακοπές: Το τι ζήσαμε με τις ομπρέλες στις παραλίες, τις μαφίες των μπητς μπαρ, την αισχροκέρδεια για ένα σουβλάκι και μια μπύρα, τα μποτιλιαρίσματα, τα νεύρα. Κιλκίς; Χαλαρά, οικονομικά και νόμιμα όλα. Η μάλλον… σχεδόν νόμιμα όλα, γιατί έχουμε και μερικούς πονηρούληδες.

Κλίμα: Υπέροχο και υγιεινό το «ξηρό» κλίμα του Κιλκίς. Αλλού απίστευτη ζέστη και υγρασία, ενώ στα νησιά αν αρχίσει να φυσάει κλάψε από τώρα. Κιλκίς; Κλιματικός παράδεισος.

Άνθρωποι: Τι να πεις για τους Κιλκισιώτες; Καλόκαρδοι, φιλικοί, αλτρουιστές, αλληλέγγυοι στον πονεμένο, δεν κουτσομπολεύουν, δεν θέλουν να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Καλά ας αρρωστήσει έστω.

Καταπληκτικό Κιλκίς λοιπόν! Ο ευλογημένος τόπος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.