Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή, 15/9/2023, 9:14 μ.μ.

Συνελήφθη ημεδαπή γυναίκα στην Ημαθία για κλοπή από οικία στην οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός

Συνελήφθη χθες (14 Σεπτεμβρίου 2023) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, μία ημεδαπή γυναίκα, για το αδίκημα της κλοπής.

Ειδικότερα, εργαζόμενη ως οικιακή βοηθός σε οικία αλλοδαπής γυναίκας αφαίρεσε τμηματικά από τον περασμένο Μάιο έως και χθες (14 Σεπτεμβρίου 2023) το συνολικό χρηματικό ποσό των 43.650 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 4.650 ευρώ, που όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από την παραπάνω οικία.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Σύλληψη για κλοπές

Συνελήφθη στις 13 Σεπτεμβρίου 2023 τα ξημερώματα σε περιοχή της Ημαθίας, από περιπολούντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς νωρίτερα ενεργώντας μαζί με συνεργούς του, αφαίρεσαν όχημα από την πόλη της Βέροιας και στη συνέχεια διέρρηξαν 3 καταστήματα σε περιοχές της Ημαθίας, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.740 ευρώ, και καπνικά προϊόντα αξίας 500 ευρώ. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα διαρρηκτικό εργαλείο και μέρος των κλοπιμαίων. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας.

Συλλήψεις για ναρκωτικά

· Συνελήφθη 
στις 13 Σεπτεμβρίου 2023  το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εξωτερικά της οικίας του συνολικά 6 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2 μέτρων, τα οποία και κατασχέθηκαν. Επίσης κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης που βρέθηκε στην κατοχή του.

· Συνελήφθη 
στις 13 Σεπτεμβρίου 2023 το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 2,5 έως 3 μέτρων, που καλλιεργούσε σε εξωτερικό χώρο της οικίας, μικροποσότητα κάνναβης και 15 σπόροι κάνναβης.


Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων

Συνελήφθη 
στις 13 Σεπτεμβρίου 2023 το απόγευμα στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης Δίωξης Λαθρεμπορίου και Διασυνοριακού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς κατελήφθη να εισάγει στη χώρα συνολικά 166 κροτίδες, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθη 
στις 13 Σεπτεμβρίου 2023 το απόγευμα στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, αλλοδαπός άνδρας, καθώς εντοπίστηκε να οδηγεί όχημα στο οποίο είχε επιβιβάσει 6 αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι 3 ανήλικοι, με σκοπό τη μη νόμιμη προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποίησε, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος. Επίσης κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 310 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, που βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού εξιχνίασαν περιπτώσεις ληστειών και κλοπών στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού εξιχνίασαν συνολικά:
(1) ληστεία που έλαβε χώρα σε διαμέρισμα με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου
(1) απόπειρα ληστείας
(8) περιπτώσεις κλοπής και
(3) απόπειρες κλοπής.

Οι προαναφερόμενες πράξεις τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα 01-09-2022 έως 04-03-2023, στις περιοχές Νέων Επιβατών και Περαίας, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος δύο ημεδαπών 20 και 21 ετών, που λειτουργούσαν από κοινού.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η αναρρίχηση ενός εκ των δύο σε μπαλκόνια διαμερισμάτων και η παραβίαση της μπαλκονόπορτας προκειμένου να εισέλθουν στους εσωτερικούς χώρους των οικιών.

Η λεία τους περιλαμβάνει χρηματικά ποσά και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνά τα (6.000) ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.