Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Επίσκεψη κλιμακίου του Δήμου Παιονίας στην Αθήνα

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Εντάχτηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» η πρόταση του δήμου Παιονίας για καταφύγιο ζώων και εξοπλισμό δημοτικού κτηνιατρείου
Εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», το έργο «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Παιονίας- Εξοπλισμός εγκαταστάσεων κτηνιατρείου Δήμου Παιονίας» συνολικού προϋπολογισμού 340.301,00 €

Η πράξη αναλύεται στα παρακάτω έργα:

Α) «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στη Δ.Κ. Μικρού δάσους». Συνολικός προϋπολογισμός: 299.101,00 €

Β) «Προμήθεια εξοπλισμού για το κτηνιατρείο αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην Τ.Κ. Ρυζιών Δήμου Παιονίας». Συνολικός προϋπολογισμός: 20.600,00 €

Γ) «Δαπάνες στείρωσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς σύμφωνα με τις υποχρεώσεις του Δήμου Παιονίας βάσει του ν.4830/2021». Συνολικός προϋπολογισμός: 20.600,00 €

Ο δήμος είχε υποβάλλει την πρόταση χρηματοδότησης από το «Νέο πλαίσιο για την ευζωία ζώων συντροφιάς – πρόγραμμα Άργος» του Υπουργείου Εσωτερικών για την κατασκευή των εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς και εξοπλισμού του κτηνιατρείου δήμου Παιονίας, που αφορούσε:

- την κατασκευή, σε αγροτεμάχιο του δήμου, των εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς που αναφέρονται στη φιλοξενία περίπου 50 – 60 ζώων, κτιρίου διοίκησης εμβαδού περίπου 50 τ.μ. και των απαραίτητων διαμορφώσεων του αγροτεμαχίου ώστε το καταφύγιο να είναι λειτουργικό.

Τον εξοπλισμό κτηρίου που ανήκει στον δήμο Παιονίας, ώστε να λειτουργήσει ως δημοτικό κτηνιατρείο.

Βασικοί στόχοι της πρότασης είναι η δημιουργία των υποδομών φροντίδας και προστασίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς καθώς και η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του δήμου Παιονίας στον τομέα της εφαρμογής των προγραμμάτων διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την προστασία αυτών σε εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς. Οι δράσεις αυτές ενισχύονται από το γεγονός ότι ο δήμος πλέον διαθέτει κτηνίατρο που εντάχθηκε στο έμψυχο δυναμικό του.

Η κατασκευή του καταφυγίου προστασίας και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του δήμου καθώς με τον τρόπο αυτό αναμένεται να μειωθεί άμεσα ο αριθμός των ελευθέρων αδέσποτων ζώων. Παράλληλα, με τη δημιουργία του καταφυγίου θα ενισχυθεί η περίθαλψη και η προστασία των αδέσποτων ζώων και θα μειωθεί ο κίνδυνος για τους πολίτες και ιδίως για τα μικρά παιδιά.

Επίσκεψη στον 
Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο

Την Τρίτη, 1η Αυγούστου 2023, ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Αθανάσιο Τζούρτζο και Γιώργο Δουλκερίδη, επισκέφτηκαν στην Αθήνα τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο.

Τα θέματα που απασχόλησαν την συνάντηση ήταν:

Η επίσπευση της έκτακτης χρηματοδότησης προς τους δήμους για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους.

Η ενίσχυση του αιτήματος της ΔΕΥΑ Παιονίας από το πρόγραμμα «Λειψυδρία».

Διάφορα θεσμικά θέματα που αφορούν την εσωτερική λειτουργία των δήμων.

Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το Υπουργό για την ένταξη, στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του έργου «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Παιονίας- Εξοπλισμός εγκαταστάσεων κτηνιατρείου Δήμου Παιονίας» συνολικού προϋπολογισμού 340.301,00 €

Επίσκεψη στον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Την Τετάρτη, 2η Αυγούστου 2023, ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αθανάσιο Τζούρτζο επισκέφτηκαν τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Του ανέπτυξαν θέματα και προβληματισμούς σχετικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Γουμένισσας όπως την ανάγκη διατήρησης της εύρυθμης λειτουργίας του, την χρησιμότητα για τους κατοίκους της περιοχής, την λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ και ζήτησαν την αδιατάραχτη λειτουργία και ενίσχυση με δύο παθολόγους της Παθολογικής Κλινικής, την λειτουργία Μονάδας Αιμοκάθαρσης και την ενίσχυση με γιατρούς ειδικοτήτων που χρειάζεται το Νοσοκομείο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε και ζήτησε από τους κ. Σιωνίδη και Τζούρτζο να μεταφέρουν στους κατοίκους της Παιονίας ότι το Νοσοκομείο Γουμένισσας θα ενισχυθεί περαιτέρω, αποκλείοντας δε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο υποβάθμισης του.

Επίσκεψη στον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη

Την Τρίτη 1η Αυγούστου 2023, όπου ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης και οι Αντιδήμαρχοι Αθανάσιος Τζούρτζος και Γιώργος Δουλκερίδης, πραγματοποίησαν στην Αθήνα διαδοχικές επισκέψεις σε Υπουργεία και οργανισμούς για τρέχοντα θέματα του δήμου, επισκέφτηκαν και τον συντοπίτη Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη προκειμένου να του ευχηθούν καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.