Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Παρασκευή 11/8/2023, 6:37 μ.μ.

Συνελήφθησαν 7 άτομα στις Σέρρες για παράβαση του νόμου περί όπλων και του νόμου περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού

Συνελήφθησαν χθες 10 Αυγούστου 2023 τα ξημερώματα στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 7 αλλοδαποί άνδρες, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού.

Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που επέβαιναν κατά την είσοδό τους στη χώρα μέσω του συνοριακού σταθμού Προμαχώνα Σερρών, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 μαχαίρια,

1 πολυεργαλείο με μαχαίρι,

23 σπρέι βαφής,

1 μάσκα τύπου “full face”,

- εξοπλισμός πυγμαχίας (περικάρπια, μασελάκι),

- φανέλα, κασκόλ και άλλα αντικείμενα που έφεραν τα διακριτικά αθλητικού συλλόγου της αλλοδαπής.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου συνελήφθησαν σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη 2 άτομα για διακίνηση κάνναβης


Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν προχθέ (9 Αυγούστου 2023) σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί άνδρες για κατοχή και διακίνηση κάνναβης.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση εντοπίστηκε απογευματινές ώρες σε περιοχή της Θεσσαλονίκης ο ένας ημεδαπός που όπως διαπιστώθηκε απέκρυπτε σε υπόγειο χώρο της οικίας του 10 συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 741 γραμμαρίων.

Η παραπάνω ποσότητα κάνναβης κατασχέθηκε. Επίσης κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκαν στην κατοχή του, όπως και ένα όχημα που χρησιμοποιούσε.

Στη δεύτερη περίπτωση εντοπίστηκε το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής ο δεύτερος ημεδαπός και διαπιστώθηκε να αποκρύπτει στην οικία του ποσότητα κάνναβης, βάρους 656 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές.

Εξιχνίαση απάτης

Από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον προηγούμενο μήνα με το πρόσχημα αγοράς κοσμήματος, κατάφερε να αποσπάσει από κατάστημα ένα κόσμημα αξίας 1.300 ευρώ, αποστέλλοντας πλαστό αποδεικτικό μεταφοράς χρημάτων, δήθεν για την πληρωμή του κοσμήματος. Με τον ίδιο τρόπο επιχείρησε ακόμη μία φορά να αποσπάσει από το ίδιο κατάστημα, ένα κόσμημα αξίας 1.700 ευρώ, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει.

Σύλληψη για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, χθες (9 Αυγούστου 2023) το πρωί στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπή γυναίκα, η οποία διαπιστώθηκε να έχει εισέλθει παράνομα σε οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αφαιρέσει οτιδήποτε μέσα από αυτή.

Συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών

Συνελήφθησαν στις 8 Αυγούστου 2023 τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, δύο ημεδαποί άνδρες, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 13 γραμμαρίων και ποσότητα κάνναβης, βάρους 3,2 γραμμαρίων. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά εξιχνίασαν περιπτώσεις κλοπών στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά εξιχνίασαν συνολικά πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων που τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου 2020 – Δεκεμβρίου 2022, στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, σχηματίζοντας δικογραφίες σε βάρος επτά (7) συνολικά δραστών.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συλλήψεις (2) ατόμων έπειτα από τον εντοπισμό παράνομα μεταφερόμενων αλλοδαπών

Πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο περιπολίας για την αστυνόμευση του Νομού, εντόπισε σε πάροδο της οδού Λαγκάδα, γύρω στις 08:00 το πρωί χθες (10-08-2023), επιβατικό όχημα που μετέφερε παράνομα αλλοδαπούς.

Ο 31χρονος αλλοδαπός οδηγός του αυτοκινήτου, προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και αφού ακινητοποίησε το όχημα, προσπάθησε να διαφύγει, απωθώντας αστυνομικό.

Εντοπίστηκε όμως, έπειτα από αναζητήσεις, σε περιοχή της Ευκαρπίας, να επιβαίνει σε όχημα που οδηγούσε 36χρονος ομοεθνής του, οπότε συνελήφθησαν καί οι δύο άντρες, με τον 31χρονο να εκτοξεύει απειλές εναντίον των αστυνομικών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απειλή και υπόθαλψη εγκληματία.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι, καί οι δύο οδηγοί στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στο πλαίσιο του ελέγχου τέλος, ακινητοποιήθηκαν δύο (2) μεταφερόμενοι αλλοδαποί, καθώς στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.