Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Ανάγκη προγραμματικής σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων στην Αυτοδιοίκηση

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου
«Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω.»
Νίκος Καζαντζάκης

Η Κεντροαριστερά τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα ειδικότερα είναι μπροστά σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι που δείχνει την ανάγκη λήψης γενναίων πρωτοβουλιών.

Από την μία βλέπει την μεγάλη μείωση των δυνάμεων της και από την άλλη την ισχυροποίηση και την «παλινόρθωση» της Ακροδεξιάς και της συντήρησης.Αυτό που οφείλουν να πράξουν οι προοδευτικές δυνάμεις είναι να δουν πως θα κατορθώσουν μέσα από ένα ισχυρό προγραμματικό πλαίσιο και όχι με ένα «παζάρι» θέσεων να αποτελέσουν ένα σημαντικό αντίβαρο.

Ένα σημαντικό βήμα είναι η Αυτοδιοίκηση, ένα πεδίο που παραδοσιακά η Δημοκρατική παράταξη στον τόπου ήταν πρωταγωνίστρια.Εκεί οι προοεδευτικές δυνάμεις πρέπει να βρούν κοινό τόπο.

Αυτό για επιτευχθεί πρέπει έχει συγκεκριμένα ποιοτικά και φυσικά ξεκάθαρα πολιτικά χαρακτηριστικά. Ποια είναι αυτά;

1ον Αυτός ο κοινός τόπος να έχει βάση τις ιδέες και όχι το μοίρασμα των θέσεων.

2ον Η πολιτική που θα εκφραστεί να μην είναι ετεροπροσδιοριζόμενη μία άλλη θέση, μία άλλη παράταξη.Άλλωστε σημασία δεν έχει τι θα κατορθώσει να διώξει, αλλά τι θα φέρει.Και εν προκειμένω η ανάγκη για ένα ισχυρό προοδευτικό και θετικό αποτύπωμα είναι μεγάλη.

Η ευθύνη είναι μεγάλη.Οι προοδευτικές δυνάμεις το χρωστούν στην ιστορία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.