Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Μέτρα κατά του καύσωνα από την Π.Ε. Κιλκίς και τον Δήμο Παιονίας

Ανακοίνωση Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κιλκίς
Στη διάθεση των πολιτών θα είναι από την Τετάρτη 12 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, το αίθριο του Διοικητηρίου, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, προκειμένου οι πολίτες που το επιθυμούν, να καταφεύγουν στον προαναφερόμενο, κλιματιζόμενο χώρο για προστασία από τον καύσωνα.

Τη σχετική εντολή έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, μετά την έκδοση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τον επερχόμενο καύσωνα με την ονομασία «CLEON».

Παράλληλα, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κιλκίς ενημερώνει το κοινό για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας.

Οι πολίτες καλούνται :

- Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία και να παραμένουν σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους με συνωστισμό.

- Να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία, ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

- Να αποφεύγουν το βάδισμα ή το τρέξιμο για πολλή ώρα κάτω από τον ήλιο.

- Να προτιμούν τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό, για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα.

- Να φοράνε πάντα καπέλο και μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά για να προστατεύουν τα μάτια τους από την αντανάκλαση των ακτίνων του ηλίου.

- Να πίνουν άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων) και να αποφεύγουν τα οινοπνευματώδη ποτά.

- Να προσθέτουν αλάτι στο φαγητό, αν ιδρώνουν πολύ. Να συμβουλευτούν τον γιατρό τους σε περίπτωση που έχει συστήσει περιορισμό του αλατιού.

- Να φροντίζουν ώστε η διατροφή τους να αποτελείται από ελαφρά μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά.

- Να κάνουν συχνά χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας και αν χρειαστεί να τοποθετούν υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.

- Να μεριμνούν για τα μέλη της οικογένειας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδειαγγειακά κ.λπ.).

- Να συμβουλευτούν τον γιατρό τους για ειδικές οδηγίες (π.χ. αν συνεχίσουν να λαμβάνουν τα φάρμακα τους και σε ποια δοσολογία).

- Να αποφεύγουν τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας όταν η θερμοκρασία είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας

Ευρωπού θα είναι ανοιχτές, για την προστασία των αστέγων και όσων άλλων πλήττονται από την υψηλή θερμοκρασία.

Οι αίθουσες θα είναι ανοιχτές από σήμερα και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται κατά τις ώρες: από τις 10:00 το πρωί, έως και τις 20:00.

Σχετ: Η από Δ1α/Γ.Π. οικ. 37556/10-07-2023 εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.