Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Δημοτικές εκλογές στην Παιονία

Γράφει η Ιωάννα Κονιτόρου
Οι βουλεύτηκες εκλογές είναι παρελθόν. Σειρά έχουν οι δημοτικές όπου ήδη υπάρχει κινητικότητα από πλευράς υποψηφίων δημάρχων, να προσαρτήσουν πρόσωπα που κατά κόρον διαθέτουν μεγάλο αριθμό ψήφων. Είναι αυτοί που θα φέρουν περισσότερους ψήφους στον συνδυασμό, με αντάλλαγμα πιθανόν κάποια θέση μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ή θέση ειδικού συμβούλου. Είναι οι επαγγελματίες πολιτικοί, αυτοί που εύκολα αλλάζουν παράταξη, ανάλογα με την συμφωνηθείσα θέση τους για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Κάποιοι ρομαντικοί ίσως ορθά σκεπτόμενοι συνδημότες μας επιθυμούν τις θέσεις αντιδημάρχων η συμβούλων να κατέχουν άτομα ικανά που θα ενδιαφερθούν για τον τόπο και θα φέρουν την πρόοδο και την ευημερία. Αυτοί που θα προσπαθήσουν να διοικήσουν ένα δήμο που θα έχει επίκεντρο τον δημότη.

Ο δημότης σήμερα αντιμετωπίζεται σαν ένα νούμερο, ένας ψήφος σημαντικός μόνο για την ημέρα των εκλογών. Έπειτα γίνεται κομπάρσος, παρατηρητής στο έργο που επιλέγουν οι διοικούντες, και του σερβίρουν τελικά ότι αυτοί επιθυμούν.

Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι προγεγραμμένο. Δήμαρχος θα βγει που θα κάνει τις καλύτερες προσαρτήσεις υποψηφίων συμβούλων στον συνδυασμό του, αυτοί που θα διαθέτουν τους πολλούς ψήφους. Λίγο η δημαγωγία λίγο τα έργα της τελευταίας στιγμής που σκοπό έχουν να θαμπώσουν τους ψηφοφόρους, κάτι που θα έπρεπε να γίνεται καθ όλη την διάρκεια της θητείας πραγματοποιούνται το τελευταίο χρόνο.

Υπάρχει και η άλλη πλευρά , εμείς που δεν ανήκουμε στα πρόβατα ακολούθους, νιώθουμε απογοήτευση νιώθουμε αηδία προς τους επαγγελματίες πολιτικούς νιώθουμε ότι μας αξίζει ένας δήμος καλύτερος και όχι αυτός που είναι σήμερα και χαρακτηρίζεται από στασιμότητα, μας ωθεί να απέχουμε από το να ψηφίσουμε.

Είναι λάθος.

Μπορεί να αισθανόμαστε τα παραπάνω, να μην θέλουμε να ενισχύσουμε τους επαγγελματίες πολιτικούς αλλά θα πρέπει να αντιδράσουμε και να διεκδικήσουμε την πρόοδο και την εξέλιξη στον τόπο μας καταψηφίζοντας τους επαγγελματίες πολιτικούς και επιλέγοντας τους ικανούς. Αλλάζοντας την κατάσταση.

Ο αγώνας είναι άνισος. Οι ψηφοφόροι ως πρόβατα θα κατευθυνθούν στην κάλπη να στηρίξουν αυτόν που τους ευνόησε αυτόν που τους έδωσε μια δουλειά που τους υποσχέθηκε κάτι, με το δόγμα "έχω υποχρέωση" καταδικάζοντας έτσι τον τόπο και την πρόοδο αυτού, στερώντας τον εαυτό του αλλά και του συνδημότη του το δικαίωμα να ζει σε κάποιο δήμο αξιόλογο, σε έναν δήμο που να του αξίζει.
Δήμος Παιανίας 2023. Η ερώτηση που πρέπει να κάνουμε όλοι μας: "Μας αρέσει (αξίζει) ο δήμος που ζούμε;"

Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ τότε διατηρούμε αυτούς που υπάρχουν και είναι αυτοί που πέτυχαν και μεταμόρφωσαν τον δήμο μας σε κάτι αξιόλογο.

Αν η απάντηση είναι ΟΧΙ τότε αλλάζουμε με τον ψήφο μας αυτούς, επειδή αυτοί δοκιμάστηκαν και απέτυχαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.