Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

(Video) 83χρονος Κιλκισιώτης, πήρε το απολυτήριο Γυμνασίου

Υπογράφει ο  Θεόδωρος Ηλίας
Υπ/ντής ΣΔΕ Κιλκίς

Στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας φοιτούν ενήλικες, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει για διάφορους λόγους την υποχρεωτική εκπαίδευση. Πρόκειται για σχολεία, που ακολουθούν πιστά τις αρχές εκπαιδευσης ενηλίκων με στόχο την επανασύνδεση των εκπαιδευομένων με τη γνώση στο πλαίσιο της ψηφιακής μας εποχής. Η απόφαση να φοιτήσει κάποιος σε ένα τέτοιο σχολείο είναι καθαρά προσωπική και συνδέεται με τα δικά του κίνητρα είτε είναι εξωτερικά (βελτίωση επαγγελματικών προσόντων, κατάληψη μίας θέσης κά) είτε εσωτερικά (επιθυμία για γνώση, κάλυψη κενού στη μόρφωση κά).

Από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς δόθηκαν στις 28/06/2023 οι πρώτοι τίτλοι Απολυτηρίων και ανάμεσα στους εκπαιδευόμενους που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα σπουδών είναι ο κ. Απόστολος Προδανάς από το Πεδινό, που σήμερα είναι 83 ετών. 

Αποτελεί τύχη και προκαλεί συγκίνηση για έναν εκπαιδευτικό να έχει έναν εκπαιδευόμενο αυτής της ηλικίας. Εκτός όμως από αυτό, η παρουσία του στο σχολείο στέλνει το μήνυμα ότι η γνώση μπορεί να κατακτηθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αρκεί να υπάρχει η επιθυμία για αναζήτησή της και να αναγνωρίζεται από το άτομο η αξία της. 

Ο κύριος Απόστολος Προδανάς ίσως είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία απόφοιτος Σχολείου Δευτερης Ευκαιρίας πανελλαδικά. Του ευχόμαστε να είναι υγιής και να συνεχίσει τις σπουδές του και σε άλλο σχολείο, υπενθυμίζοντας σε όλους μας ότι η γνώση είναι δύναμη, που μπορεί να κατακτηθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αρκεί να την αναζητήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.