Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη, 5/7/2023, 8:34 μ.μ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας συνελήφθησαν 2 άτομα σε περιοχή των Γρεβενών για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων

Συνελήφθησαν χθες (4 Ιουλίου 2023) το απόγευμα σε περιοχή των Γρεβενών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, ένας ημεδαπός άνδρας και μία ημεδαπή γυναίκα, για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, κατελήφθησαν να διαθέτουν προς πώληση 2 παλαιές θρησκευτικές εικόνες, για τις οποίες η γυναίκα είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης στο διαδίκτυο.

Οι παραπάνω εικόνες κατασχέθηκαν και σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση της αρμόδιας εφορείας αρχαιοτήτων, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών.

Συνελήφθησαν 2 άτομα στη Χαλκιδική για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθησαν στις 2 Ιουλίου 2023 τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός άνδρας και ένας αλλοδαπός άνδρας για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι άνδρες και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε χώρο που διέμεναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

7 νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 17,5 γραμμαρίων,

4 νάιλον συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 88 γραμμαρίων και

1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα κοκαΐνης.

Κατασχέθηκαν και 4 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής και τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Στοχευμένες δράσεις στη Χαλκιδική κατά της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών


Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, συνελήφθησαν σε περιοχές της Χαλκιδικής 3 άτομα σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις και ειδικότερα:

Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη προχθές (3 Ιουλίου 2023) το απόγευμα, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα του οχήματός του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης συνολικού βάρους 33,3 γραμμαρίων.

Επίσης κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του, καθώς και το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσε.

Στη συνέχεια από την οικία του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, κατασχέθηκαν 33 ναρκωτικά δισκία και το χρηματικό ποσό των 3.300 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθησαν προχθές (3 Ιουλίου 2023) το βράδυ σε περιοχή της Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός άνδρας και ένας αλλοδαπός άνδρας.

Ειδικότερα, εντοπίσθηκε ο ημεδαπός τη στιγμή που απέκρυπτε σε κολώνα φωτισμού, 4 συσκευασίες κοκαΐνης βάρους 3,5 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τις παραπάνω ποσότητες κοκαΐνης είχε προμηθευτεί λίγο νωρίτερα από τον αλλοδαπό άνδρα, ο οποίος εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς σε κοντινό σημείο και κατά τον έλεγχο αντιστάθηκε απωθώντας τους αστυνομικούς, όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής και τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για τον μήνα Ιούνιο του έτους 2023, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Η δημοσίευση των στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά - αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, σημειώθηκαν 34 τροχαία ατυχήματα τον Ιούνιο του 2023, έναντι 37 τον αντίστοιχο μήνα του 2022. Ειδικότερα σημειώθηκαν:

4 θανατηφόρα ατυχήματα, έναντι 6 το 2022.

3 σοβαρά τροχαία ατυχήματα, έναντι 4 το 2022.

27 ελαφρά τροχαία ατυχήματα, ίδιος αριθμός και το 2022.

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Διευθύνσεων Αστυνομίας καταγράφηκαν συνολικά 42 παθόντες έναντι 47 τον αντίστοιχο μήνα του 2022. Ειδικότερα καταγράφηκαν:

4 νεκροί, έναντι 6 το 2022.

3 σοβαρά τραυματίες, έναντι 4 το 2022.

35 ελαφρά τραυματίες, έναντι 37 το 2022.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων - δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

Η υπερβολική ταχύτητα

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Η απόσπαση προσοχής του οδηγού

Η μη χρήση ζώνης ασφαλείας / προστατευτικού κράνους

Η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Η παραβίαση της προτεραιότητας


β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας Αστυνόμευσης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Ιούνιο του έτους 2023, βεβαιώθηκαν μεταξύ άλλων και 10.494 παραβάσεις ως ακολούθως:

4.800 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα,

4.219 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων,

421 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

290 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,

228 παραβάσεις για Κ.Τ.Ε.Ο,

196 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους,

85 παραβάσεις για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,

73 παραβάσεις για αντικανονικό προσπέρασμα,

60 παραβάσεις για αντικανονικούς ελιγμούς,

59 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

33 παραβάσεις για κίνηση στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας ή μη κίνηση στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος,

14 παραβάσεις για μη χρήση παιδικών καθισμάτων,

12 παραβάσεις για παραβίαση προτεραιότητας και

4 παραβάσεις για παράνομα τοποθετημένες διαφημιστικές πινακίδες.

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας, με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:

Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος

Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά

Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας

Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας

Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας

Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος

Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη

Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα

Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ

Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής κουλτούρας.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθη χθες (4 Ιουλίου 2023) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας, ανήλικος αλλοδαπός, καθώς κατελήφθη να μεταφέρει σε σιδηροδρομικό σταθμό της Ημαθίας, 3 αλλοδαπούς που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την επιβίβασή τους σε αμαξοστοιχία και την περαιτέρω προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 95 ευρώ.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (4 Ιουλίου 2023) το πρωί στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας, αφαίρεσε από χώρο γραφείου ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε στη νόμιμη κάτοχό του.

Σχηματισμός δικογραφίας για απόπειρα εκβίασης σε βάρος δικηγόρου

Αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 42χρονου αλλοδαπού για περίπτωση απόπειρας εκβίασης.

Ειδικότερα, ο 42χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από το Δεκέμβριο του 2020 ως τα μέσα περίπου Ιουνίου 2023, μετερχόμενος τηλεφωνικές απειλές για πρόκληση σωματικών βλαβών, απαίτησε εκβιαστικά την καταβολή – επιστροφή χρηματικού ποσού από δικηγόρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Το ανωτέρω χρηματικό ποσό αποτελούσε αμοιβή για νομική υποστήριξη – εκπροσώπηση του 42χρονου, κατά την οποία δεν επήλθε το αποτέλεσμα που επιθυμούσε.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κύριο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Εξιχνιάσθηκε περίπτωση ληστείας σε βάρος τριών νεαρών στην περιοχή της Επανομής

Εξιχνιάσθηκε έπειτα από τη μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού, περίπτωση ληστείας σε βάρος τριών νεαρών στην περιοχή της Επανομής.

Πρόκειται για 26χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη συνεργών του, σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, εγκληματική οργάνωση (πλημμεληματική περίπτωση) και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι τον Δεκέμβριο του 2021, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, προσέγγισαν δύο 16χρονους και έναν 19χρονο (τότε) ημεδαπούς και με απειλές και άσκηση βίας, τραυμάτισαν ελαφρά τον 19χρονο, ενώ παράλληλα αφαίρεσαν και το κινητό του τηλέφωνο.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Εξιχνιάσθηκε περίπτωση παράνομης κατακράτησης και εκβίασης σε βάρος αλλοδαπού

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας υπόθεση εκβίασης και παράνομης κατακράτησης σε βάρος 41χρονου αλλοδαπού.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις ομοεθνείς του ηλικίας 37, 34, 23 και 25 ετών (σήμερα), σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος ενός ακόμη συνεργού τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη κατακράτηση, εκβίαση, σωματική βλάβη και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι, τον Δεκέμβριο του 2021 εισήλθαν στο διαμέρισμα του 41χρονου και με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, τον εκβίασαν, απαιτώντας να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ, προκειμένου να τον απελευθερώσουν.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.