Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Τα fake news και η ποιότητα της Δημοκρατίας στην Ελλάδα

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου
Τοξικότητα, fake news, ανούσιες αλληλοκατηγορίες, απουσία πολιτικού λόγου και προτάσεων από μία σημαντική μερίδα του πολιτικού προσωπικού συνθέτουν δυστυχώς την παρούσα προεκλογική περίοδο. Στην μέση όπως πάντα οι πολίτες.

Οι πολίτες βλέπουν να διαμορφώνεται μία ατζέντα που ο μόνος της στόχος είναι ο αποπροσανατολισμός από τα σημαντικά θέματα σε συνάρτηση με την πλήρη αδιαφορία για την κατακόρυφη πτώση της ποιότητας του δημόσιου διαλόγου. Και το παραπάνω χτυπά τον ίδιο τον πυρήνα της Δημοκρατίας.

Φέτος, στη ετήσια κατάταξη ως προς την Ελευθερία του Τύπου (Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα) η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι εξαιρετικά χαμηλά, στην 107η θέση.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε ένα συμπέρασμα. Η Ελλάδα δυστυχώς αποτελεί μια ατελή δημοκρατία που χρειάζεται πολλά βήματα μπροστά για να γίνει πλήρης. Οι εκλογές άλλωστε είναι μια ευκαιρία των πολιτών να ζυγίδουμε και να μετρήσουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το ποιός θα μπορέσει να κάνει κάποια βήματα αναβάθμισης.

Σίγουρα ως εγχείρημα για όποιον κληθεί να αναλάβει είναι εξαιρετικά δύσκολο, άλλωστε όπως έγραφε ο Νίκος Καζαντζάκης "ο σωστός δρόμος, είναι ο ανήφορος". Ένας ανήφορος που πρέπει να ανέβει το πολιτικό σύστημα προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.