Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Άκρως πετυχημένη και εντυπωσιακή η εκδρομή στην Ισπανία, των συνταξιούχων Δημοσίου νομού Κιλκίς

Δελτίο τύπου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων νομού Κιλκίς
Η ευκαιρία πρόκληση σα φαεινή ιδέα, ήρθε από τον Σύλλογο για όλην την παρέα.  Συνταξιούχοι του Κιλκίς σε κάθε ηλικία, ταξίδι πέντε ημερών πήγαν στην Ισπανία.

Η Βαρκελώνη προέκυψε σαν όραμα και στόχος, οι προσδοκίες πάμπολες διακαής μας πόθος. Με γιορτινή διάθεση, χαμόγελα, τραγούδια, μπήκανε στις αποσκευές λογιών-λογιών καλούδια.

Έτσι μικρή εφάνηκε η όλη διαδρομή, με πτήσεις, οδοιπορικά σα σχολική εκδρομή. Οι ευκαιρίες που έρχονται ποτέ μην πάν χαμένες,βιώματα να γίνονται και γνώσεις φωτισμένες.

Αν η ψυχή ζητά να πιεί κι ο νους να μάθει κι άλλα εμπόδια δε στέκονται προβλήματα μεγάλα.

Επιγραμματικά η περιγραφή της εκδρομής μας είναι:

Αναχώρηση από αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης για Βαρκελώνη και ξενάγηση στην καταπληκτική και πεντακάθαρη πόλη. Την επόμενη μέρα, επίσκεψη στον επιβλητικό ναό Sagrada Familia, το σημαντικότερο έργο του Antonio Gaudi που ακόμη δεν τελείωσε.

Συνεχίζουμε στο Ολυμπιακό στάδιο και τις εγκαταστάσεις που έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1992, και κάνουμε την επόμενη στάση μας στο Ισπανικό χωριό που είναι μια μικρογραφία της Ισπανίας και κατασκευάστηκε το 1929.

Η Τρίτη μέρα ξεκινάει με την επίσκεψη μας στη Φιγκέρες (Figueres), την πόλη και το μουσείο του παγκοσμίου φήμης πολυτάλαντου Σαλβαντόρ Νταλί. Επίσκεψη στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα, της αγαπημένης ομάδας των Καταλανών. Ήταν κλειστό λόγω ανακατασκευής του, όμως ήταν ανοικτά τα μαγαζιά του γηπέδου και η boutique της Μπαρτσελώνα για αγορά αναμνηστικών.

Συνεχίσαμε στην πανέμορφη Χειρώνα (Girona).

Η τέταρτη μέρα είναι αφιερωμένη στην επίσκεψη μας στο ανεξάρτητο κρατίδιο της Ανδόρας, που βρίσκεται στα Γαλλο-Ισπανικά σύνορα στα Πυρηναία όρη.

Την Πέμπτη μέρα και πριν την αναχώρηση μας για Θεσσαλονίκη επισκεπτόμαστε το περίφημο πάρκο Guel που είναι κι αυτό έργο του Antonio Gaudi κι έχει ανακηρυχθεί Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Μερικές επισημάνσεις αυξάνοντας πέραν των παραπάνω το ενδιαφέρον της επισκεψιμότητας

Δεν είδαμε πουθενά αδέσποτα ζώα.

Δεν είδαμε πουθενά ούτε ένα χαρτάκι, μπουκάλια, σακούλες κ.λ.π. Εντυπωσιακή καθαριότητα όχι μόνο στις πόλεις, αλλά και παντού

Δεν είδαμε πουθενά παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε πεζοδρόμια ή διαβάσεις.

Στην πόλη υπάρχουν και φανάρια και ισόπεδες κυκλικές διαβάσεις. Στο περιφερειακό δίκτυο υπάρχουν μόνο ισόπεδες κυκλικές διαβάσεις, διαμορφωμένες πανέμορφα με πράσινο, λουλούδια ή δέντρα.

Οι διαγραμμίσεις εντονότατες και πεντακάθαρες σε όλο το οδικό δίκτυο.

Δεν υπάρχουν διόδια, καταργήθηκαν το 2019.

Συνταξιούχοι του Κιλκίς είστε καλή παρέα Και δίνετε μηνύματα πάρα πολύ ωραία.

Να είμαστε πάντοτε καλά και σε άλλα με υγεία από τα καλά καλύτερα σε όλη μας την πορεία.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε από 29/05-02/06/2023







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.