Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή, 16/6/2023, 8:16 μ.μ.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας συνελήφθησαν 3 άτομα σε περιοχή της 
Συνελήφθησαν χθες (15 Ιουνίου 2023) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, 2 ημεδαποί άνδρες και 1 ανήλικος ημεδαπός, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε αρχικά ο ένας ημεδαπός άνδρας να οδηγεί επαγγελματικό όχημα (ταξί) και σε έρευνα του οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 5,2 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε οικία σε περιοχή της Θεσσαλονίκης που χρησιμοποιούσε μαζί με τους άλλους 2 συλληφθέντες, ως χώρο απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 111,6 γραμμαρίων,

- 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και

1- 8 κενές νάιλον συσκευασίες.

Στη συνέχεια σε έρευνα που έγινε στην οικία του οδηγού του επαγγελματικού οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα, που περιείχε 6 φυσίγγια.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, όπως επίσης το χρηματικό ποσό των 265 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν 2 άτομα στην Ημαθία για λαθραία καπνικά προϊόντα

Συνελήφθησαν χθες (15 Ιουνίου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας, ένας αλλοδαπός άνδρας και ένας ημεδαπός άνδρας, για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, διαπιστώθηκε να μεταφέρει ο ημεδαπός άνδρας με το όχημα του 258 πακέτα τσιγάρων και 12 συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους 600 γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκαν, όπως και το όχημα που χρησιμοποιούσε.

Τα παραπάνω λαθραία καπνικά προϊόντα είχε προμηθευτεί λίγη ώρα νωρίτερα από τον αλλοδαπό άνδρα, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 430 ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του αλλοδαπού άνδρα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5.541 πακέτα τσιγάρων και 17 συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους 850 γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Επίσης στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 πλαστά δελτία αιτούντος άσυλο και 18 ακόμη γνήσια έγγραφα αλλοδαπών.

Τα κατασχεθέντα καπνικά προϊόντα θα αποσταλούν στο Τελωνείο Βέροιας, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Συνελήφθησαν στις Σέρρες 5 άτομα για διακίνηση μη νόμιμων αλλοδαπών

Συνελήφθησαν  στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών συνολικά 5 άτομα - σε 3 διαφορετικές περιπτώσεις - για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών, με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης προώθησής τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη στις 10 Ιουνίου 2023 το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να οδηγεί όχημα από το οποίο λίγα λεπτά νωρίτερα αποβίβασε 31 αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι 7 ανήλικοι.

Στη δεύτερη περίπτωση συνελήφθησαν χθες (11 Ιουνίου 2023) το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών, δύο αλλοδαποί άνδρες, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που επέβαιναν ως οδηγός και συνοδηγός, διαπιστώθηκε να έχουν επιβιβάσει και να μεταφέρουν 5 αλλοδαπούς.

Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθησαν χθες (11 Ιουνίου 2023) το βράδυ σε περιοχή των Σερρών, δύο αλλοδαποί άνδρες, καθώς σε έλεγχο διαπιστώθηκε να έχουν επιβιβάσει σε όχημα που οδηγούσε ο ένας από αυτούς, 5 αλλοδαπούς με σκοπό τη μη νόμιμη μεταφορά τους προς στο εσωτερικό της χώρας.

Τα παραπάνω οχήματα κατασχέθηκαν, καθώς και 4 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.


Εξιχνιάσεις κλοπών

- Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της 9ης Μαρτίου 2023 στις Σέρρες, χωρίς να γίνει αντιληπτός, αφαίρεσε μέσα σε ανελκυστήρα από την κατοχή ηλικιωμένου άνδρα, ένα πορτοφόλι με το χρηματικό ποσό των 570 ευρώ.

- Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της 5ης Ιουνίου 2023 σε περιοχή της Πέλλας, εισήλθε σε κατάστημα προσποιούμενος τον πελάτη και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

- Από το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 2 Ιουνίου 2023, εισήλθε σε οικία σε περιοχή της Χαλκιδικής και αφαίρεσε ηλεκτρικές συσκευές και αντικείμενα οικιακής χρήσης. Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος της μητέρας του, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην οικία τους και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό τους.

Τροχαίο δυστύχημα

Στις 12 Ιουνίου 2023 και ώρα 19.15 περίπου, στο 28ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νέων Μουδανιών - Σιθωνίας, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 66χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη εκτός οδοστρώματος, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 66χρονου οδηγού του οχήματος. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πολυγύρου.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθηστις 13 Ιουνίου 2023 τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να μεταφέρει 4 αλλοδαπούς, με σκοπό τη διευκόλυνση της εξόδου τους από τη χώρα, από μη νομοθετημένο σημείο της μεθορίου, έναντι χρηματικής αμοιβής. Ο παραπάνω ημεδαπός αρχικά δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών και προσπάθησε να διαφύγει, όμως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη. Κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποίησε, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του.

Εκτέλεση εντάλματος σύλληψης

Συνελήφθη στις 13 Ιουνίου 2023 το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Θεσσαλονίκης, για εγκληματική οργάνωση, απάτη, πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Σύλληψη για καλλιέργεια κάνναβης

Συνελήφθη προχθές (14 Ιουνίου 2023) το πρωί σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε θαμνώδη έκταση 6 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 150 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Στην οικία του ημεδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Τροχαίο δυστύχημα

Σήμερα (16 Ιουνίου 2023) και ώρα 01.00 περίπου, στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Φαιάς Πέτρας – Σιδηροκάστρου Σερρών, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 64χρονη ημεδαπή και το οποίο εξετράπη της πορείας του και κατέπεσε σε χαράδρα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της 64χρονης οδηγού του οχήματος. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου.

Συνελήφθησαν 2 γυναίκες για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών


Από αστυνομικούς του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορά στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείται σε περιοχές των νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης και Πιερίας, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαπές γυναίκες, ηλικίας 21 και 27 ετών.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες (13-06-2023) από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας σε έλεγχο της 27χρονης, στην περιοχή της Κατερίνης και της 21χρονης σε περιοχή της Αθήνας, καθώς και από νομότυπες έρευνες στις οικίες τους σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
(
7) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 7.243 γραμμάριων.

Άγνωστη ουσία, καφέ χρώματος, συνολικού βάρους 7.312 γραμμαρίων,

(2) πλαστικά φιαλίδια υγρής μεθαδόνης συνολικού βάρους 116 γραμμαρίων,
Ζυγαριά ακριβείας,

(2) κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τις παράνομες συναλλαγές τους,

Διάφορα σύνεργα δεματοποίησης ναρκωτικών ουσιών και

Το συνολικό χρηματικό ποσό των 730 ευρώ.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 27χρονη, η οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Κατερίνης, είχε παραλάβει νωρίτερα την ίδια ημέρα από την 21χρονη, σε περιοχή της Αθήνας, ποσότητα ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την μεταφορά τους σε Πιερία και Θεσσαλονίκη και την περαιτέρω διακίνηση τους από τα μέλη της συμμορίας.

Οι συλληφθείσες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για απάτες σε βάρος επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών

Η επισταμένη έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε πολυάριθμες περιπτώσεις εξαπάτησης επιχειρηματιών.

Συνελήφθησαν δύο 64χρονοι ημεδαποί – ηγετικά μέλη της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος 48χρονου ημεδαπού συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για κακουργηματική απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα απάτης, εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες που υποβλήθηκαν στην ανωτέρω Υπηρεσία, οι προαναφερόμενοι από το 2013, προσέγγισαν συνολικά 13 επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, από τους οποίους απέσπασαν χρηματικά ποσά προκειμένου να τους βοηθήσουν να εντάξουν τις επιχειρήσεις τους σε αναπτυξιακά προγράμματα.

Προκειμένου να γίνουν πιστευτοί, παρουσίαζαν εκτυπώσεις από δημόσια υπηρεσία στις οποίες εμφανιζόταν ως υπεύθυνος για τη διευθέτηση των υποθέσεών τους, ο 64χρονος κατηγορούμενος.

Η συνολική λεία που κατάφεραν και απέσπασαν από τους παθόντες ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 1.989.205 ευρώ, ενώ την 14-06-2023 επιχείρησαν να αποσπάσουν ακόμη 1.600 ευρώ, οπότε και συνελήφθησαν.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, γραφείο και όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος φακέλων με διάφορα έγγραφα (φορολογικά, τραπεζικά, τοπογραφικά), ψηφιακά αρχεία και έγγραφα, το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ και ένα ρολόι μεγάλης αξίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για εντοπισμό τυχών άλλων παθόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.