Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Πάμε Γουμένισσα; ... σε πλατείες, σε σοκάκια, σ' εκκλησιές και αμπελάκια... ;

Δελτίο τύπου 
Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, σε συνεργασία με τον Δήμο Παιονίας, σας προσκαλούν στη γιορτή των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία φέτος συνομιλεί στην όμορφη Γουμένισσα με τους «Δρόμους του κρασιού» και την ανοιξιάτικη ανθοφορία των αμπελιών.

Περπατώντας σε δρόμους και σοκάκια της ανθηρής κατά τον 19ο αιώνα, χάρη στο κρασί, Γουμένισσας, θα επισκεφθούμε σημαντικά μεταβυζαντινά, καθώς και νεότερα μνημεία της πόλης. Ακόμη, θα αναζητήσουμε παραστάσεις και ιστορίες αμπέλων και οίνων σε ζωγραφικά και ξυλόγλυπτα έργα, που καθρεπτίζουν τον κόπο του αμπελουργού, όπως και διαχρονικές αξίες και σύμβολα της χριστιανικής τέχνης.

Η περιπατητική μας περιήγηση θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη σε τοπικά οινοποιεία.

Σας περιμένουμε, ενήλικες και οικογένειες, στην κεντρική πλατεία της Γουμένισσας, την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, στις 11.30.

Πληροφορίες ΕΦΑ Κιλκίς: καθημερινές 9.00-12.00, τηλ. 23410 22005, 23410 76661

Ι.Ν. Παναγίας, λεπτομέρεια με σκηνή τρύγου από το ξυλόγλυπτο τέμπλο, αρχές 19ου αι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.