Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Κοσμοσυρροή από Κιλκισιώτες της Θεσσαλονίκης στην πολιτική ομιλία του Κώστα Κιλτίδη

Δελτίο τύπου Κώστα Κιλτίδη
Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του υποψήφιου βουλευτή Κιλκίς με τη Ν.Δ., Κώστα Κιλτίδη, στην πολιτική ομιλία που έκανεστους Κιλκισιώτες της Θεσσαλονίκης.

Συγκινημένος από την παρουσία φίλων και συμπατριωτών του, με φόρτιση συναισθημάτων, φάνηκε να λυγίζει. Ο κ. Κιλτίδης αναφέρθηκε στην πρώτη του συμμετοχή στα κοινά το 1996 όταν, όπως είπε: «Με την ορμή της νιότης μου κατάφερα να χωρέσω σε αυτό το πολιτικό συνονθύλευμα και κατέθεσα έναν και μοναδικό συμβιβασμό: θα σεβαστώ την επιταγή του Συντάγματος και τους κανόνες του πολιτεύματος. Εγώ συμβιβασμένος δεν υπήρξα ποτέ».

Σημείωσε επίσης πως τα χρόνια που ήταν βουλευτής, αλλά και «τα μετέπειτα χρόνια που ακολούθησαν με την αποστασιοποίησή μου, είναι δραματικά φτωχά σε πολιτικό περιεχόμενο».

«Τηρώ τις ιδέες και την πολιτική μου», είπε ο κ. Κιλτίδης, σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι συνεπής σε αυτές από όταν πολιτεύτηκε για πρώτη φορά και πρόσθεσε πως έχει πολλές προτάσεις για ένα καλύτερο πολίτευμα.

Αναφέρθηκε ακόμη στα χρόνια του μνημονίου και τόνισε πως ήταν ο μόνος μεταξύ των βουλευτών των κομμάτων που δεν ψήφισε ούτε μνημόνια, ούτε μεσοπρόθεσμα μέτρα.

Δεν μετατοπίστηκε ποτέ σε θέσεις αντιμνημονίων και δραχμής. Αγωνίστηκε σθεναρά για την συμπόρευση των δύο μεγάλων κομμάτων για την συμφωνία με τους δανειστές ή την σύγκρουση. Δυστυχώς δεν έγινε το αυτονόητο, όπως σε άλλες χώρες και η πατρίδα μας βρέθηκε σε υποταγή επί 9 χρόνια. «Ναι, ομολογώ ότι δεν ήθελα να ματώσω τα χέρια μου με αίμα Ελλήνων και συγκρούστηκα, αναζήτησα και αφού αποποιήθηκα αξιώματα και προνόμια, αποσύρθηκα από την πολιτική, αλλά δεν πρόδωσα».

Με ιδιαίτερο τρόπο αναφέρθηκε στην οπισθοδρόμηση του Νομού, ενώ η χώρα με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη επέστρεψε στην κανονικότητα. Έργα που ξεκίνησαν το 2004 (Γηροκομείο και Κλειστό Γυμναστήριο), όπως και το 2009 (Δρόμος ΠΑΘΕ Χαλάστρας – Πολυκάστρου και δρόμος Ν. Σάντας – Ασσύρου) μετά από 12 χρόνια δεν ολοκληρώθηκαν ακόμα. Επανέλαβε για πολλοστή φορά την γνωστή φράση «Ας μου δείξουν ένα έργο τα τελευταία 12 χρόνια». Και τόνισε με νόημα «Στα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν έργα, τα οποία σηματοδότησαν την ανάπτυξη του Νομού και όταν προκαλούμαι, τους απαριθμώ δεκάδες έργα. Οι κακόπιστοι ας το κατανοήσουν, δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης του τότε και του τώρα».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ακραίο αριστερισμό και υπενθύμισε ότι το 2019 είχε δηλώσει πως η Ελλάδα θα πάει μπροστά την επόμενη τετραετία.

Επιπλέον σημείωσε πως είναι ο μόνος πολιτικός και βουλευτής του Κιλκίς που κράτησε ανοιχτό γραφείο στη Θεσσαλονίκη για τους ετεροδημότες και μάλιστα κάθε ημέρα επί 12 χρόνια, με δύο συνεργάτες. «Εσείς στέλνετε σήμερα ισχυρό μήνυμα Νίκης, όπως βέβαια συμβαίνει και με τους πικραμένους και απογοητευμένους συμπολίτες στο Νομό μας. Με τις αστειότητές τους κάποιοι θα ήθελαν να σας διαγράψουν από τα δημοτολόγια του Νομού μας, γιατί τα παιδιά σας δεν πηγαίνουν σχολείο στο Κιλκίς. Όλα έχουν όριο, ως εδώ λοιπόν. Ο πολύπαθος Νομός μας μπορεί να πάει μπροστά και θα τον πάμε μαζί με τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σταθερά Τολμηρά Μπροστά για την πατρίδα μας και το Κιλκίς. Η δύναμη και η αγάπη σας φέρνει τη Νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.