Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Συγκινητική η ανταπόκριση των πιστών στο εορτάζον εξωκλήσι "Ζωοδόχου Πηγής" στο χωριό Κολχίδα του Νομού Κιλκίς

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Αψηφώντας τον αβεβαιότητα του κακοτράχαλου δρόμου, τις ζημιές στα αυτοκίνητα, και την ροή του ποταμού ένα πλήθος πιστών σχεδόν από όλο τον νομό Κιλκίς βρέθηκε μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο που χαρίζουν απλόχερα οι ομορφιές του τόπου μας με λίγους ανθρώπους που προσπαθούν να τις αναδείξουν και με εθελοντική εργασία.

Με την ψυχή στο στόμα οι οδηγοί μεταφέροντας συγγενείς και φίλους, πέρασαν το ποτάμι και με κατάνυξη στο όμορφο παρέκκλιση Ζωοδόχου Πηγής παρακολούθησαν τον πανηγυρικό εσπερινό με τα Αηδόνια να συμπληρώνουν σε αμέτρητους συνδυασμούς και " ήχους" το χαρμόσυνο μύνημα "Χριστός Ανέστη" στην Παναγία Αγία Αγίων και στις καρδιές όλου του κόσμου.

Με το βλέμμα στον επιβλητικό λόφο με τους ασφόδελλους τις παπαρούνες τα χαμομήλια, το μεθυστικό άρωμα τις ρίγανης και το θυμάρι σίγουρα ο Θεός μίλησε μέσα στις ομορφιές της φύσης αληθινά στις καρδιές.

Αξίζει να σημειωθεί το μονοπάτι που υπάρχει στους πρόποδες του λόφου άγνωστο για τους περισσότερους και οδηγεί σε αρχαίο Ναό.

Επίσης στην θέση την οποία βρίσκεται σήμερα το μονοπάτι σώζονται τα ερείπια παλαιοχριστιανικού Ναού και επίσης υπάρχει νέο εξωκλήσι που προφανώς έγινε μετέπειτα αφιερωμένο στον βοσκό που βρήκε την σπηλιά με τις τοιχογραφίες αγίων, κίνητρο για όλα τα υπόλοιπα.

Το εκκλησάκι είναι αφιερωμένο στον Αϊ Γιάννη στην μνήμη του βοσκού που τον έλεγαν Γιάννη.

Η θέα από ψηλά είναι μαγευτική και απίστευτη έτσι όπως αφήνεις το βλέμμα ελεύθερο, η ψυχή ξεκουράζεται αυθόρμητα και επιστρέφεις διαφορετικά σε μια πραγματικότητα δύσκολη και χωρίς λόγο.

Πολλοί γονείς κρατώντας τα παιδιά από το χέρι ανηφόρισαν το μονοπάτι εξηγώντας την σημασία του.

Εντυπωσιακή ήταν η περιέργεια και ο θαυμασμός ενός παιδιού πρώτης δημοτικού όταν ρώτησε για την αρχαία στήλη που υπάρχει στον χώρο.

Κάτι του θύμιζε από μια αρχαία Θεά και προσπαθούσε να θυμηθεί το όνομα της.

Τελειώνοντας την μικρή αναφορά επιστρέφουμε σε μια θλιβερή πραγματικότητα με το σπασμένο γεφυράκι με τα κομμάτια του πολλά χρόνια μέσα μέσα στο ποτάμι, με τον επικίνδυνο δρόμο, με εθελοντές να τρέχουν να φροντίσουν ένα από τα ομορφότερα σημεία του Νομού Κιλκίς και μια Ελλάδα χαμένη στην αδιαφορία με τα αγκάθια να σκεπάζουν τα μονοπάτια της και τα παιδιά να ανηφορίζουν να βρούνε μέσα σε αυτά την ιστορία του τόπου τους .

Αν η εξέλιξη είναι η άδεια ψυχή τότε σίγουρα αφήσαμε τα παιδιά μόνα τους.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.