Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη, 19/4/2020, 03:45 μ.μ.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ατόμων για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής
Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση κλοπών, από καταστήματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 αλλοδαπών ανδρών, για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα παραπάνω άτομα δρώντας από κοινού, εισέρχονταν σε καταστήματα - σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ - προσποιούμενοι τους πελάτες και αφαιρούσαν διάφορα προϊόντα όπως αλκοολούχα ποτά, καλλυντικά, συσκευασίες τροφίμων κ.α.

Όπως διαπιστώθηκε, το χρονικό διάστημα από 5 Οκτωβρίου 2022 έως 4 Μαρτίου 2023, διέπραξαν συνολικά 29 κλοπές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και συγκεκριμένα:

- 6 στην Αττική,

4 στα Τρίκαλα,

από 3 σε Αχαΐα και Μαγνησία,

από 2 σε Αργολίδα, Αρκαδία, Πέλλα και Σέρρες,

από 1 σε Αιτωλοακαρνανία, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία και Λάρισα.

Η συνολική αξία των προϊόντων που αφαίρεσαν ανέρχεται στις 8.830,48 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (18 Απριλίου 2023) το βράδυ σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα της ίδιας ημέρας, αφαίρεσε από αποθήκη ημεδαπού μεταλλικά αντικείμενα, συνολικής αξίας 5.000 ευρώ. 

Τα κλεμμένα αντικείμενα εντοπίσθηκαν σε όχημα που χρησιμοποιούσε και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους. Επίσης κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, καθώς επίσης γάντια και ένα εργαλείο που βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος.

Εξιχνίαση περιπτώσεων κλοπών στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως και Καλαμαριάς εξιχνίασαν έξι (6) περιπτώσεις κλοπών από οχήματα και δύο (2) κλοπές από οικίες, αντίστοιχα, που διαπράχθηκαν στις περιοχές αρμοδιότητάς τους, ενώ σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος δώδεκα (12) συνολικά ατόμων, που θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι Υπηρεσίες των υφιστάμενων Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, θα συνεχίσουν με αμείωτο ενδιαφέρον τις έρευνες προκειμένου να εξιχνιάσουν καταγγελλόμενες υποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.