Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Κ. Σιωνίδης: Η Διοίκηση του Σωματείου Λαϊκών Αγορών Νομού Κιλκίς αθέτησε την συμφωνία που που επετεύχθη στις 14 Μαρτίου με την Διοίκηση του Δήμου

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας  
Η Διοίκηση του Σωματείου Λαϊκών Αγορών Ν.Κιλκίς αθέτησε την συμφωνία που επετεύχθη στις 14 Μαρτίου με την Διοίκηση του Δήμου και είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την απεργία όπως αποδεικνύεται και από την σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία που δημοσιοποιούμε σήμερα.

Η αλλαγή στάσης της Διοίκησης του Σωματείου σε σχέση με όσα συμφωνήθηκαν αρχικά, φάνηκε στις αρχές Απριλίου όταν άρχισε να εγείρει νέες απαιτήσεις πέρα από όσα, με εκατέρωθεν καλή διάθεση, θα μπορούσαν να διευθετηθούν.

Για τον λόγο αυτό η Διοίκηση του Δήμου στις 11 Απριλίου μοίρασε προς όλους τους επαγγελματίες που συμμετέχουν στην Λαϊκή Αξιούπολης ενημερωτικό δελτίο με το οποίο τους εξηγούσε το ιστορικό, τη νέα νομοθεσία και τις προσπάθειες που κατέβαλε για συνεννόηση με την Διοίκηση του Σωματείου.

Θα πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν ότι η Διοίκηση του Δήμου εφαρμόζει την νομοθεσία, την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Αξιούπολης και την Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παιονίας.

Μας λυπεί το ότι σήμερα η Λαϊκή Αξιούπολης δεν λειτούργησε, αλλά στους επαγγελματίες που έχασαν εισόδημα και στους κατοίκους που δεν εξυπηρετήθηκαν θα πρέπει να απολογηθεί η Διοίκηση του Σωματείου.

Η Διοίκηση του Δήμου Παιονίας θα καταβάλει όποια προσπάθεια ακόμα χρειάζεται προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα διότι σέβεται και τους επαγγελματίες που πρέπει να δουλέψουν και τους κατοίκους που πρέπει να δουν τις αποφάσεις τους να εφαρμόζονται.

Η αδιαλλαξία που επιδεικνύει η Διοίκηση του Σωματείου Λαϊκών Αγορών δεν οδηγεί πουθενά.

Ο Δήμαρχος Παιονίας
Κώστας Σιωνίδης


Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
ΘΕΜΑ: Λειτουργία Λαϊκών Αγορών Δήμου Παιανίας

Σε συνέχεια των σχετικών μας αποφάσεων, την Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 και ρόντων του Δημάρχου Παιονίας, μελών της διοίκησης του τόπου και εκπροσώπων (2) των πωλητών λαϊκών αγορών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση συζήτηση επί των προ τάσεων των τελευταίων οι οποίες μας παραδόθηκαν την Πέμπτη 1-4-20123 με μεγάλη καθυστέρησης επί της νέας χωροθέτησης της λαϊκής αγοράς Αξιούπολης και ειδικότε ρα της τοποθέτησης των πωλητών στις καθαρισμένες κατά περίπτωση θέσεις (για το σύνολο των θέσεων της λαϊκής αγοράς).

Με την έναρξη της συζήτησης έγινε (από μέρους του Δήμου) γνωστό στους εκ προσώπους των πωλητών, ότι αφού οι προτάσεις τους μελετήθηκαν επεξεργάστηκαν από την αρμόδια δημοτική υπηρεσία, γίνονται αποδεκτές κατά το 1/3 περίπου εξ αυτ τών, όπου αυτές είναι σύμφωνες με την νέα σχεδίαση χωροθέτηση της συγκεκριμένης αγοράς Ακολούθως ενημερώθηκαν πως τα υπόλοιπα 2/3 περίπου των προτάσεων τους δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά, διότι αφορούν σε προτάσεις.

α. Αντίθετες με τον ν. 484012021 στον οποίο προβλέπεται ο σαφής διαχωρισμός του βιομηχανικού και του διατροφικού τομέα και κατά συνέπεια η ακεραιότητα και όχι ο κατακερματισμός και η ανάμειξή τους. 

β. Καθολικής ανάμειξης των παραγωγών με τους επαγγελματίες πωλητές δια τροφικών προϊόντων, με αποτέλεσμα την κατάργηση της σχεδιασθείσας χωροθέτησης και ομαδοποίησης των προς πώληση διατροφικών προϊόντων.

γ. Έκθεσης προς πώληση σημαντικού αριθμού βιομηχανικών προϊόντων σε θέ σεις εκτός του σχεδιασθέντος βιομηχανικού τομέα (επάνω σε θέσεις προορισμένες για την πώληση προϊόντων διατροφής, και ειδικότερα στο πεζοδρόμια εκατέρωθεν της οδού Μ. Αλεξάνδρου, με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος να παρεμποδίζεται η λει τουργία των εγγύς ευρισκομένων καταστημάτων και να δυσχεραίνεται η προσέγγιση του καταναλωτικού κοινού σ αυτά, έχοντας υπόψη μας το είδος των προς πώληση εκ θεμάτων (είδη ένδυσης), την συνήθη υπερβολική ανάπτυξη και έκθεσή τους τόσο κατά πλάτος όσο και καθ' ύψος, αλλά και την ανάγκη κίνησης ή και την ενδεχόμενη σταθμευση των οχημάτων (φορτηγών, μεταφοράς τους επί των πεζοδρόμων αυτών. 

Κατά την διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε, επισημάνθηκε στους εκπροσώπους των πωλητών πως οποιαδήποτε πρότασή τους και σχετική απόφαση μας, θα πρέπει αφενός είναι σύμφωνη με τα όσα καθορίζονται στο ν. 4042/2021, αφετέρου να μην είναι αντίθετη με τις ήδη ληφθείσες αποφάσεις που έχουν σχέση με την σχεδίαση και τον τρόπο λειτουργία της αγοράς (αποφάσεις που ελήφθησαν με την απουσία των εκπροσώπων των πωλητών κατόπιν της άρνησή τους να συμμετάσχουν σε κάθε σχετική πραγματοποιηθείσα συνάντησης, χωρίς όμως να αποκλείεται η συζήτηση και ίσως ικανοποίηση μεμονωμένων προτάσεων περιπτώσεων διαφοροποίησης (π.χ. λόγω και ποιων αντικειμενικών παραγόντων, ιδιαιτεροτήτων αναγκών και δυσχερειών) ως εξαιρέσεων.

Προς άρση κάθε ενδεχόμενης εσφαλμένης εντύπωσης, υπενθυμίστηκε επίσης πως αρμόδιος φορέας για όλα όσα αφορούν σε κάθε λαϊκή αγορά είναι ο Δήμος και πως αυτός είναι ο μόνος έναντι του νόμου υπεύθυνος για την εφαρμογή (ή όχι των όσων προβλέπονται.

Οι εκπρόσωποι των πωλητών επέμεναν και πάλι στην κύρια θέση τους πως η 
λαϊκή αγορά θα πρέπει να λειτουργήσει σύμφωνα με τις δικές τους προτάσεις, σε διαφορετική δε περίπτωση επεσήμαναν το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η άρνηση των εκπροσώπων των πωλητών να αντιληφθούν την ανάγκη και την ευκαιρία για εφαρμογή της νομιμότητας στη λειτουργία της αγοράς, οι μη ρεαλιστικές προτάσεις τους και η αδιάλλακτη στάση που επιδεικνύουν, δεν συμβάλουν στην ομο λοποίηση της σημερινής κατάστασης.

Όμως αυτή η στάση τους δεν επηρεάζει την αποφασιστικότητα και υποχρέωση μας να εφαρμόσουμε τα όσα προβλέπονται από την νομοθεσία και έχουν αποφασιστεί από τα συλλογικά όργανα διοίκησης.

Η διοίκηση του Δήμου πιστή στις δεσμεύσεις της, συνεχίζει να μεριμνά για την διασφάλιση του εισοδήματος των πωλητών λαϊκών αγορών, επιθυμώντας τη συνεννό ηση και την καλή συνεργασία, υπό το πρίσμα της νομιμότητας και της δικαιοσύνης.

Καλούμε όλους τους αγαπητούς φίλους, συνδημότες και μη, παραγωγούς και επαγγελματίες πωλητές που δραστηριοποιούνται σε όλες τις λαϊκές αγορές του Δήμου και μεταξύ αυτών και στη Αξιούπολη, να συμβάλλουν με την στάση και συμπεριφορά τους στη λειτουργία μιας λαϊκής αγοράς υπόδειγμα, μιας αγοράς που θα λειτουργεί με κανόνες και κατά τέτοιο τρόπο που τελικά θα αποβεί προς όφελος όλων μας.

Γεώργιος Γεωργίτσαρος Αντιδήμαρχος

Ανακοίνωση Σωματείου Λαϊκών αγορών προς το Δήμο Παιονίας

Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, με την αποδοχή της προτάσεως του Δημάρχου Παιονίας σύμφωνα με την νέα χωροθέτηση και οριοθέτηση της Λ.Α. Αξιούπολης όπως ορίζεται με την Δημοτική απόφαση, από την Τετάρτη 19 Απριλίου

Ο Πρόεδρος
Γρίβας Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.