Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Η Ρία Τσίγα, Social Media and Digital Marketing Specialist μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά


Του θωμά Μαρκόπουλου
Mε καταγωγή και οικογενειακά ερείσματα από την γραφική Άρτα και μοναδική Κρήτη (Άγιο Νικόλαο!). Με σπουδές και ενασχόληση πάνω στο μάρκετινγκ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την φωτογραφία και με μια ρεαλιστική ματιά για το παρόν και το μέλλον. Μια κυρία αμερικανικών -και γιατί όχι οσκαρικών προδιαγραφών- σίγουρα. Με φοβερό μυαλό και άψογη γοητεία. Social Media και Digital Marketing Specialist and more, much more, πολυάσχολη και πολυτάλαντη,  η Ρία. Για να δούμε τι μας είπε. Από τις τελευταίες μας συνεντεύξεις για φέτος, ίσως η προτελευταία, άρα δυνατο κλείσιμο. Προχωράμε...

Πριν λιγες μέρες ήταν η εξαιρετικά σημαντική Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Τι σημαίνει για σένα η ημέρα αυτή;

Για εμένα η ημέρα της γυναίκας σημαίνει πάρα πολλά.Είναι νομίζω μια, έστω συμβολική, αναγνώριση του ρόλου, της αξίας και της διαχρονικής θυσίας της γυναίκας. Είναι μια πολύ όμορφη αφορμή να δείξουμε στην μητέρα, την αδερφή, τη φίλη ή τη σύντροφο μας πόσα πολλά σημαίνει για εμάς και να κατανοήσουμε και οι ίδιες τις παθογένειες με τις οποίες αντιμετωπίζεται το φύλλο μας ακόμα και στις μέρες μας παρά τα όποια βήματα έχουν γίνει.

Νιώθεις οτι ο ρόλος, ο λόγος και παρουσία της Γυναίκας στο οικονομικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι είναι καλύτερα από πριν 20-25 χρόνια;
Από άποψη καριέρας, μισθού, ανόδου, ευκαιριών και προοπτικών;


Είχα διαβάσει μια έρευνα σύμφωνα με την οποία λιγότερες από 1στις 3 επιχειρήσεις στην Ευρώπη έχουν γυναίκα σε διευθυντική θέση.Στην Ελλάδα τα νούμερα θα είναι ακόμα χαμηλότερα. Στο κοινοβούλιο επίσης 8 στους 10 βουλευτές είναι άνδρες. Άν υπάρχει πρόοδος σε σχέση με το παρελθόν; Φυσικά υπάρχει αλλά κατά τη γνώμη μου είναι από τις αλλαγές που ο μετασχηματισμός της σύγχρονης κοινωνίας απαιτεί να γίνουν γρηγορότερα. Για αρχή θα ήμουν αισιόδοξη σαν ελληνίδα προσέγγισα με τα ευρωπαϊκά νούμερα για αρχή.

Πως κρίνεις φίλη Ρία, ότι θα περπατήσει η νέα τουριστική σεζόν 2023, Απρίλιος - Νοέμβριος, το ελληνικό καλοκαίρι;

Θεωρώ ότι η τουριστική σεζόν θα πάει πολύ καλά με αντίστοιχα ή και ακόμα καλύτερα νούμερα από πέρυσι όπου ομολογουμένως ήταν μια χρονιά με προ πανδημίας αφίξεις τουριστών. Το ερώτημα είναι αν οι υποδομές μας είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε τόσο μεγάλη ζήτηση και αν πρέπει να δούμε τον τουρισμό σαν χώρα κάπως πιο πολυδιάστατα και μακροπρόθεσμα αλλάζοντας ίσως και το παραγωγικό μας μοντέλο. Πάντως είμαι σίγουρη ότι και φέτος Ελλάδα με τα καταπληκτικά μέρη της θα είναι και πάλι στην κορυφή των προτιμήσεων μεγάλης μερίδας τουριστών.

Τι ακούς από τα άτομα που μιλάς και συναντρέφεσαι και κυρίως της δικιάς μας γενιάς σε σχέση με το τραγικό περιστατικο, την εθνική και κοινωνική τραγωδία στα Τεμπη; Έχασε ο κόσμος την εμπιστοσύνη του προς τους Θεσμούς, το Κράτος, την Πολιτική;

Είναι ακόμα πολύ νωπές εικόνες του δυστυχήματος και τα συναισθήματά που βιώνουμε σαν πολίτες είναι απογοήτευση, λύπη και οργή .Δεν μπορεί να πιστέψει ο κόσμος ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα και ότι δεν θα γίνει ότι και στο παρελθόν. Προσχηματικές παραίτησης, κενές συγγνώμες, μεγάλα λόγια, αποδιοπομπαίοι τράγοικαι όλα όσα συνηθίζει το πολιτικό μας σύστημα. 

Από τα χρόνια της ελληνικής οικονομικής ύφεσης λέγαμε ότι αντιμετωπίζουμε κυρίως κρίση θεσμική, αξιακή. Κρίση εμπιστοσύνης και Δημοκρατίας. Πως πρέπει να νιώθει μία κοινωνία που θάβει τους νέους της από ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που κάποιοι γνώριζαν αλλά δεν έκαναν τίποτα για να το αποτρέψουν; Μακάρι να δικαιωθούν κυρίως ειδικά μέσω της δικαιοσύνης όσοι έχασαν τους ανθρώπους τους και να μην ζήσουμε ποτέ κάτι παρόμοιο γιατί πραγματικά δεν αντέχεται... και από την κοινωνία σίγουρα δεν συγχωρείται.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.