Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Στην πρωτοβουλία για την ίδρυση «Φεμινιστικής Διεθνούς» συμμετέχει η Ειρήνη Αγαθοπούλου

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Περισσότερες από 50 φεμινίστριες ηγέτιδες προερχόμενες από σχεδόν 30 χώρες από όλον τον κόσμο συγκεντρώνονται προκειμένου να ιδρύσουν τη «Φεμινιστική Διεθνή». Μια διασυνοριακή φεμινιστική συμμαχία για συλλογική δουλειά με θέμα τις σύγχρονες φεμινιστικές προκλήσεις.

Μεταξύ των συμμετεχουσών στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι η πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Dilma Russeff, η πρώην Υπουργός Γυναικών Φύλου και Διαφορετικότητας της Αργεντινής, Eli Gómez Alcorta, η Υπουργός Ισότητας της Ισπανίας, Irene Montero, η Υπουργός Γυναικών και Έμφυλης Ισότητας της Χιλής, Antonia Orellana και πολλές άλλες γυναίκες εκπρόσωποι της Ιταλίας, Γερμανίας, Βραζιλίας, Κούβας, Ινδίας, κλπ, ενώ από την Ελλάδα συμμετέχει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αν. Τομεάρχισσα Δικαιοσύνης - αρμόδια για θέματα Ισότητας, Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Όπως αναφέρεται στο μανιφέστο τους, όραμα της συγκεκριμένης κίνησης αποτελούν η αναμόρφωση της καπιταλιστικής και πατριαρχικής κοινωνίας, η οποία έχει διαιωνίσει μορφές κυριαρχίας και βίας κατά των γυναικών σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η παρούσα συγκυρία είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς ζούμε σε έναν κόσμο που διέρχεται σοβαρές οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές, υγειονομικές, επισιτιστικές και περιβαλλοντικές κρίσεις, από τις οποίες οι γυναίκες πλήττονται και εξαθλιώνονται περισσότερο.

Στο πλαίσιο αυτό, γυναίκες με κοινωνική και πολιτική επιρροή από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται προκειμένου να οικοδομήσουν εναλλακτικές λύσεις ανάπτυξης και εκδημοκρατισμού με φεμινιστική προοπτική, και βασισμένες σε φεμινιστική, αντικαπιταλιστική, αντιρατσιστική, περιβαλλοντική, αντιαποικιοκρατική δράση.

Στις 8 Μάρτη, στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ανακοινώθηκε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που θα περιλαμβάνει τη «Θεμελιώδη Συνάντηση της Φεμινιστικής Διεθνούς» από τις 30/03 έως 01/04/2023, στην Πόλη του Μεξικού. Γυναίκες από την Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Ασία ενώνονται σε αυτό το διασυνοριακό εγχείρημα, αναγνωρίζοντας πως παρά τις όποιες διαφορές, η Φεμινιστική Διεθνής «είναι και θα είναι η βάση, από την οποία θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε συμμαχίες από βορρά προς νότο και από ανατολή προς δύση, και στις πέντε ηπείρους, μέχρι να γίνουν όλα όπως τα έχουμε ονειρευτεί».

Συνεχής ενημέρωση για τις δράσεις της «Φεμινιστικής Διεθνούς» εδώ: https://twitter.com/IntFeministaIF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.