Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Παρέμβαση Στέφανου Μάλγαρη στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, για τα ανταποδοτικά τέλη

Υπογράφει ο Στέφανος Μάλγαρης
Π. Δήμαρχος (πρώην δήμου)  Γαλλικού
Έπειτα από την απάντηση που έλαβα από το Δήμο Κιλκίς στο ερώτημά μου Πόσα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα ακινήτων των δημοτών μας έχουν δηλωθεί με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις και κατά πόσο αυξήθηκαν τα δημοτικά έσοδα λόγω ΑΥΤΏΝ θεώρησα επιβεβλημένο να παραβρεθώ στο Δημοτικό Συμβούλιο για ενημέρωση και με τα παρακάτω ερωτήματα.

Ερώτημα: α)Γιατί ενώ έχουμε αύξηση των Ηλεκτροδοτούμενων χώρων όσον αφορά τα τετραγωνικά τους κατά 48,186% γιατί δεν έγινε η ανάλογη μείωση στα τέλη για όλους ως Ανταποδοτική Υπηρεσία του Δήμου;

β) Ποια απόφαση του Δήμου έχει επηρεάσει στη μεγάλη μείωση των δημοτικών εσόδων του και ποιο κόστος έχει επιφέρει αυτή η απόφαση στα ανταποδοτικά τέλη για το Δήμο; ποια ήταν αντίστοιχα η στάση άλλων Δήμων -ΚΕΔΚΕ για το ίδιο θέμα;

γ) Υπάρχει ίση μεταχείριση προς όλους τους Δημότες και τις επιχειρήσεις όσον αφορά τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού;

δ) Έχουν δηλωθεί όλα τα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα των ηλεκτροδοτούμενων στη ΔΕΗ και έχει αυτό ληφθεί στην απόφαση του Δήμου που έλαβε τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2022 για τα ανταποδοτικά τέλη του 2023 .

Ερωτώ Γιατί υπάρχει διαφορά στα έσοδα βάσει της απάντησή σας (απαντ Δήμου 4.810.471,77 – 3.891.700 = 918.771 αποφ 38 Οικον Επιτροπής) περίπου 920.000 ΕΥΡΩ από τα προϋπολογισθέντα της απόφασης του Οκτωβρίου για τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού .

Πρέπει άμεσα η Δημοτική αρχή να επανεξετάσει την απόφαση του Οκτωβρίου του 2022 αφού πρώτα γίνει επανυπολογισμός όλου του κόστους και των δημοτικών εσόδων .Γιατί το σίγουρο είναι ότι θα προκύψει μεγάλη μείωση του κόστους ανά τετραγωνικό μέτρο στο τέλος καθαριότητας και φωτισμού .

Σε ένα απλό παράδειγμα σύμφωνα με το ποσοστό αύξησης των ΤΜ σε μια αναλογική μείωση στις τιμές μία οικία επιφανείας 100 τμ που πληρώνει σήμερα 140 ευρώ το χρόνο θα έπρεπε με τη μείωση (-40%) και όχι 48% που είναι η αύξηση των τετραγωνικών μέτρων να πληρώνει 84 ευρώ.

Η παραπάνω παρέμβαση έγινε γιατί αφορά όλους τους Δημότες, από τον χαμηλοσυνταξιούχο του ΟΓΑ και τον άνεργο, αλλά και τον επαγγελματία ανεξαρτήτους εισοδήματος και τόπο διαμονής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.