Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Η Φωτεινή Μπαρνασά, Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, Επιχειρηματίας και Ιδιοκτήτρια Καταστημάτων Ρουχισμού μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά


Η νεαρά κυρία, Φωτεινή Μπαρνασά, Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, Επιχειρηματίας, Ιδιοκτήτρια Καταστημάτων Ρουχισμού, Παρουσιάστρια και Miss Hellas 2015 μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά

Πες μας Φωτεινή τα επαγγελματικα σου πλανα και όμορφα σχέδια για αυτό το διάστημα, που είσαι, τι κάνεις, που βρίσκεσαι;
Θα ήθελα για αρχή να σε ευχαριστήσω για την πρόσκληση της συνέντευξης και τη φιλοξενία στο blog σας. Τα επαγγελματικά μου πλάνα βρίσκονται μονίμως σε μια κινητικότητα. Δεν μένω ποτε στάσιμη, πάντα προσπαθώ να εξελίσσομαι και να γίνομαι καλύτερη πάνω στο τομεις που δραστηριοποιούμαι. Αυτή τη στιγμή ασχολουμαι με τις δυο εταιρίες ρούχων που διατηρώ την «Fotini fashion Boutique» και την «Bad dolls clothing Bar» με φυσικά καταστήματα και ηλεκτρονικά. 

Επίσης ετοιμάζομαι πυρετωδώς για την νέα μου εκπομπή στο κανάλι Ε, η οποία θα παρουσιάζει ένα talk show στις 12 το βράδυ κάθε Σάββατο. Φυσικά δεν θα μπορούσα να λείπω και από το γυμναστήριο μας «parnasas gym» όπου με personal trainer τον πατέρα μου και πρωταθλητή bodybuilding Χρήστο Μπαρνασα έχουμε δημιουργήσει έναν πολύ όμορφο χώρο άθλησης και ευεξίας.

Πως σου φανηκε η μέχρι τωρα σχέση σου και τριβή σου με το εμπόριο και την ιδιωτική πρωτοβουλία; Τι νιώθεις εσύ; Τι σου λέει ο κόσμος;

Η ενασχόληση μου μέχρι τώρα με το εμπόριο με έχει κατασταλάξει στο γεγονός πως παρόλο που οι καταναλωτές προσανατολίζονται σε ψηφιακές αγορές, αναμένουν ευελιξία και πιο προσωποποιημένες εμπειρίες. Ζητήματα όπως η εμπιστοσύνη, οι αξίες και η ακεραιότητα επηρεάζουν ολοένα και περισσότερο τις σχέσεις τους με τις επιχειρήσεις για αυτό προσπαθώ καθημερινά να αφουγκράζομαι τις επιθυμίες και τις ανάγκες του πελάτη και να προσφέρω ποιότητα με προσιτές τιμές. 

Εγώ νιώθω πως ο κόσμος πλέον δεν χαρίζει. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένη με το κοινό μου γιατί τους εξυπηρετώ προσωπικά, προσπαθώ να βρίσκομαι συνεχως εγώ πίσω απο όλο αυτό που έχω φτιάξει και ο κόσμος το ξέρει, το καταλαβαίνει με εμπιστεύεται για αυτό έχω αναπτύξει και μια πολύ καλή σχέση μαζί του.

Νιώθεις ότι η θέση της Γυναίκας στην Κοινωνία του Σήμερα είναι σε σωστη θέση, στον ρόλο που της αξίζει, είναι σε ανοδική πορεία;

Ο ρόλος της γυναίκας στην κοινωνία σήμερα προβάλλεται ως πολυσύνθετος και απαιτητικός, ενώ αναγνωρίζεται ομόφωνα πως τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει αρκετά βήματα προόδου σχετικά με τη θέση της γυναίκας στην Ελληνική κοινωνία. Ωστόσο, η θέση ισχύος που κατέχει το ανδρικό φύλο αντανακλά τις προκαταλήψεις και τις ανισότητες που βιώνει το γυναικείο κοινό. 

Οι γυναίκες αισθάνονται πως πρέπει να διανύσουν ακόμα πολύ δρόμο ώστε να κατακτηθεί η πραγματική ισότητα., Η μέση Ελληνίδα φαίνεται να προσπαθεί να «ξεφύγει» από το «κολλώδες πάτωμα» (δυσκολιών και στερεοτύπων σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας), ενώ οι «ισχυρές» γυναίκες καλούνται να «σπάσουν» τη «γυάλινη οροφή» (μέχρι πού μπορεί μια γυναίκα να φτάσει).

Θα σε ενδιέφερε εν καιρώ να ασχοληθείς με την πολιτική και τα κοινά, με όποιο κόμμα, σε όποιο ρόλο, γενικά;

Δεν θα με ενδιέφερε καθόλου να ασχοληθώ με την πολιτική.

Μια σκέψη σου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 08/03... ότι θες, ότι νιώθεις, οτι σου βγαίνει, ότι σκέφτεσαι.

Σήμερα, οι γυναίκες είναι φτιαγμένες για την επιστήμη, για την τεχνολογία, για τις επιχειρήσεις, για την πολιτική. Οι γυναίκες αποδεικνύουν ότι σταδιοδρομία και οικογένεια μπορούν να συνδυαστούν. Οι γυναίκες είναι ικανές να ηγηθούν. 

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι για όλες τις γυναίκες που δεν θέλουν να συμβιβαστούν με την ανισότητα, είναι για όλους εμάς που επιλέγουμε να αμφισβητήσουμε τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις. Οι γυναίκες πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο της ανάκαμψης για την Ελλάδα. Για εμάς και για τις κόρες μας, για το μέλλον μας. Χρόνια μας Πολλά.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.