Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Παρουσίαση βιβλίου του Χρήστου Γκόλιαρη με τίτλο, "Κύπρος 1945-1974 - Κρυφές Πικρές Αλήθειες"

Ανακοίνωση Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς
Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς, διοργάνωσε την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς, εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση βιβλίου τού κ. Γκόλιαρη Χρήστου, π. Σχολικού Συμβούλου Π.Ε. και έφεδρου αξιωματικού, με τίτλο: «ΚΥΠΡΟΣ 1945-1974. ΚΡΥΦΕΣ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ».

Σε μία κατάμεστη αίθουσα παρουσιάστηκε το ιστορικό των δραματικών γεγονότων του Κυπριακού που συγκίνησε ιδιαίτερα το ακροατήριο.Εισηγητές ήταν οι κ.κ.
Λεοντάρης Ηλίας, Αντιστράτηγος ε.α. τ. Αρχηγός Εθνικής Φρουράς Κύπρου.

Ο οποίος παρουσίασε με γλαφυρότητα τους διαχρονικούς πολιτικούς και στρατιωτικούς σταθμούς του Κυπριακού που αναφέρονται στο βιβλίο).Στεργιάδης Ξενοφών, Δικηγόρος. Ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στη δομή και το περιεχόμενο του βιβλίου.

Πίγγουρας Ανδρέας, Κύπριος συνεργάτης του συγγραφέα

Σακισλίδης Γεώργιος, δικηγόρος.

Οι οποίοι τόνισαν ιδιαίτερα τα κίνητρα και τη διαδικασία συγγραφής του βιβλίου, αναφερόμενοι κυρίως στη συνεργασία τους με τον συγγραφέα.

Μετά τις εισηγήσεις ο συγγραφέας εστίασε την παρέμβασή του επιδεικνύοντας πλήθος φωτογραφιών από το βιβλίο, που υποδήλωναν το βάθος της τεκμηρίωσης του.

Στους παρισταμένους χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΕΑΝ Κιλκίς κ. Παπανικολάου Κ. ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της παρουσίασης του εν λόγω βιβλίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο βουλευτής κ. Φραγγίδης Γ., ο δήμαρχος Κιλκίς κ. Κυριακίδης Δ., ο διοικητής της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας κ. Κυριακίδης Θ., o πολιτευτής π. υφυπουργός κ. Κιλτίδης Κ., ο τ. πρόεδρος του επιμελητηρίου, πολιτευτής, κ. Τονικίδης Παύλος, ο πρόεδρος του συνδέσμου Απόστρατων Αξιωματικών ν. Κιλκίς κ. Μαυρογόνατος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων ν. Κιλκίς κ. Ξηρουδάκης Στράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.