Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Καταγγελία Συνδικάτου Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας για την εργοδοσία της εταιρίας ELVIAL

Ανακοίνωση Συνδικάτου Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας

Το Συνδικάτο καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρίας ELVIAL που με σειρά εξώδικων γεμάτα ψέματα και ανακρίβειες, αλλά και με απειλές μέσα στο εργοστάσιο προς τον εργαζόμενο και εκλεγμένο στην Διοίκηση του Συνδικάτου Μπάμπη Ιωαννίδη, προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας στους εργαζόμενους του εργοστασίου.

Η επίθεση αυτή γίνεται γιατί ο συνάδελφος έχει βγει μπροστά διεκδικώντας τα αυτονόητα μέτρα προστασίας, σε έναν εργασιακό χώρο που τα εργατικά ατυχήματα αποτελούν καθημερινή ρουτίνα, πάλεψε να σταματήσει η εκ περιτροπής εργασίας που επέβαλε η εργοδοσία για πάνω από 80 εργαζόμενους, κατήγγειλε την μετατροπή του εργοστασίου σε ριάλιτι" όπου οι κάμερες υπάρχουν παντού για να παρακολουθούν τους εργαζόμενους σε κάθε τους βήμα.

Η συγκεκριμένη συνδικαλιστική δίωξη σαν σκοπό έχει την γενικότερη τρομοκράτηση των εργαζομένων, με σκοπό να συνεχίζει ανενόχλητη να βγάζει τα κέρδη της, να μην παίρνει κανένα μέτρο για την ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά και να προχωράει τις απολύσεις χωρίς κανένα εμπόδιο.

Οι βιομήχανοι είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάνουμε πίσω, από το να διεκδικούμε και να υπερασπιζόμαστε το δίκιο των εργαζομένων. Καλούμε τους εργαζόμενους να σταθούν δίπλα στους συναδέλφους τους, να απορρίψουν τους εκβιασμούς και να ετοιμαστούν για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, για αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.