Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Γ. Φραγγίδης: Το Νοσοκομείο Κιλκίς είναι δομή θεραπείας ασθενών και όχι πεδίο αντιμαχόμενων πλευρών

Δήλωση Γιώργου Φραγγίδη
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε και πάλι μάρτυρες, μιας αντιπαράθεσης εντός του Νοσοκομείου Κιλκίς μεταξύ της Διοίκησης και του Σωματείου εργαζομένων, με αφορμή μια σειρά από καταγγελίες του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου, που αφορούν σε ζητήματα ελλείψεων υποδομών, αλλά και παραλείψεων της Διοίκησης σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος.

Μέσα στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας αναδείχθηκαν επιπλέον προβλήματα, στα ήδη συσσωρευμένα των προηγούμενων ετών και παραμένουν προς επίλυση, όπως είναι η υποστελέχωση του νοσοκομείου Κιλκίς με ιατρικό και νοσηλευτικό προ σωπικό, η έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών, αλλά και η έλλειψη μονάδας εντατι κής θεραπείας έως σήμερα.

Η παρατεταμένη διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών, που απορρέει από την έλλειψη συνεννόησης και συναίνεσης για την επίλυση των υφισταμένων προβλη μάτων, εντάθηκε το τελευταίο διάστημα με την άσκηση πειθαρχικής δίωξης προς τον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου από τη Διοίκηση του νοσοκομείου Κιλκίς, δημιούργησε κλίμα έντασης στο χώρο του Ιδρύματος, και εκπέμπει μια απογοη τευτική εικόνα προς τους πολίτες , εισπράττοντας τη δυσαρέσκειά τους .

Με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών του νομού Κιλκίς και δείχνοντας πνεύμα συναίνεσης και θετική διάθεση, η Διοίκηση θα πρέπει να αναθεωρήσει τη στάση της και να ανακαλέσει τη διαδικασία της πειθαρχικής δίωξης του συνδικαλιστή, επικεντρώνοντας τις ενέργειές της στην επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στο Ίδρυμα, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της ηρεμίας στο εργασιακό περι βάλλον, αλλά και στην εξασφάλιση ιατρικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, όπως αρμόζει στ μεγαλύτερη δομή Υγείας του νομού Κιλκίς.

Η άγονη αντιπαράθεση θα πρέπει να τελειώσει άμεσα.

Το Νοσοκομείο Κιλκίς είναι δομή θεραπείας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, και όχι πεδίο αντιπαραθέσεων των αντιμαχόμενων πλευρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.