Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Συγκινητικό περιστατικό με περιστέρι, μετά τον Αγιασμό των υδάτων στη λίμνη Δοϊράνη

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Ένα συγκινητικό περιστατικό συνέβη στην όμορφη Λίμνη Δοϊράνη του Νομού Κιλκίς μετά το πέρας του Αγιασμού των υδάτων ανήμερα της γιορτής των Θεοφανείων.
Αν και ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος, αυτό όμως δεν εμπόδισε να γεμίσει πιστούς η μεγάλη αποβάθρα περιπάτου δίπλα στην λίμνη προσμένοντας την μοναδική στιγμή των Θεοφανείων που μιλάει κυριολεκτικά στις καρδιές των Ελλήνων, "Και το πνεύμα εν είδει περιστεράς".

Οι απερίγραπτες στιγμές που ενώνουν το δύσκολο, παράξενο, αλλά και όμορφο λαό μας την ώρα που φεύγουν τα περιστέρια στον ουρανό όταν ακούγεται το τροπάριο των Θεοφανείων.

Εκείνη την μοναδική στιγμή, ένα περιστέρι μη μπορώντας να πετάξει ίσως λόγω του αέρα έπεσε στα παγωμένα νερά της λίμνης κάνοντας προσπάθειες να βρεί τον τρόπο να σωθεί και αφήνοντας έκπληκτους όσους παρακολουθούσαν την προσπάθεια του να γλυτώσει.

Κάτι παιδιά πήραν από ένα παππού το μπαστούνι του για να το φέρουν κοντά στην αποβάθρα, κάποια άλλα παιδιά ήταν έτοιμα να βουτήξουν πέφτοντας με τα ρούχα στην παγωμένη λίμνη.

Και πόσες άλλες σκέψεις για να σώσουν μέσα σε λίγες στιγμές το όμορφο πουλί.

Τελικά ο Θεός έβαλε το χέρι του και ο αέρας έφερε το περιστέρι στην άκρη της αποβάθρας και έτσι σώθηκε με τα παιδιά να χαίρονται και να πανηγυρίζουν.

Και το πνεύμα εν είδη περιστεράς, σώζει τον όμορφο λαό μας και όχι τυχαία.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.