Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Ευρωπαϊκή έρευνα σχετικά με την χρήση των νέων τεχνολογιών στην οδική ασφάλεια των ποδηλάτων

Υπογράφει ο Γεώργιος Καπουσίζης
Υποψήφιος διδάκτορας στον τομέα της ποδηλατικής ασφάλειας στο Πανεπιστημίου Τβεντε στην Ολλανδία

Σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο πολλοί χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς και πολλοί άλλοι αρχίζουν και αντικαθιστούν το αυτοκίνητο με το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους. 

Τα οφέλη του ποδηλάτου είναι γνωστά και πολλαπλά, σχετικά με τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης του χρήστη, όσο και σχετικά με το μειωμένο κόστος και χρόνο μετακίνησης που το συνοδεύουν. Επιπλέον το ποδήλατο είναι το πιο φιλικό μέσο μεταφοράς προς το περιβάλλον.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα, όπου η ανάπτυξη τους είναι ραγδαία, παρέχουν υποβοήθηση στους χρήστες διευκολύνοντας έτσι τη χρήση τους σε μεγαλύτερες αποστάσεις, με μεγαλύτερη ταχύτητα και λιγότερη κούραση. Ιδιαίτερης σημασίας παρόλα αυτά είναι και ο τομέας της ασφάλειας των ποδηλάτων, ο οποίος επιδέχεται βελτίωση, και απασχολεί μεγάλο κομμάτι της επιστημονικής κοινότητας σήμερα. 

Σε αυτή τη προσπάθεια για την αύξηση της ασφάλειας στα ποδήλατα δημιουργήσαμε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με νέα συστήματα στα ποδήλατα τα οποία μπορούν να αυξήσουν την ασφάλεια. 

Μέσα από αυτό το ερωτηματολόγιο προσπαθούμε να βρούμε τις τεχνολογίες που θα έκαναν τα ποδήλατα ασφαλέστερα, βοηθώντας ένα χρήστη ποδηλάτου μην να εμπλακεί σε ατύχημα χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και πιο αποδοτικά ενεργοποιώντας την επικοινωνία μεταξύ φαναριών και ποδηλάτου, ώστε τα ποδήλατα να έχουν πράσινο. Θα θέλαμε τη γνώμη σας σε αυτή τη προσπάθεια. 

Ο σύνδεσμος της έρευνας είναι https://bikesurvey.utwente.nl




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.