Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Ένας χρόνος από την ενθρόνιση του Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου.

† Ο Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίος
Την 26η Νοεμβρίου 2022 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημερομηνία της ενθρονίσεώς του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου. Ο Σεβασμιώτατος δηλώνει ότι: «Δοξολογώ τον Θεό που φανέρωσε στην ελαχιστότητα μου τη διαποίμανση της ιστορικής μας Ιεράς Μητροπόλεως και μου χάρισε ως πνευματικά μου παιδιά όλους εσάς οι οποίοι αποτελείται γόνοι ευλαβών προσφύγων του Ηρωικού Πόντου, της Αρχοντικής Μικράς Ασίας και της Ευγενεστάτης Θράκης.

Μέσα σε αυτόν τον χρόνο, είχα την ευκαιρία να τελέσω τα Ιερά μας Μυστήρια σε 60 ενορίες δηλ. στο μεγαλύτερο μέρος της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε πολιτιστικές εκδηλώσεις φορέων του τόπου μας, να επισκεφθώ σχολεία της πόλεως και των χωριών μας και να επιβλέψω τα συσσίτιά μας, τα οποία προσφέρουν με τρυφερότητα αγάπης, τροφή και βοήθεια σε αναγκεμένους αδελφούς μας. 

 Μέσα σε αυτόν τον χρόνο ανοίξαμε νέο Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Ν. Μεσήμβρια, ετέλεσα τα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις Μουριές, χειροτόνησα 3 νέους ευλαβείς κληρικούς και πραγματοποιήσαμε 2 προσκυνηματικές εκδρομές στην Κωνσταντινούπολη και στα Ιεροσόλυμα. Επίσης εγκαινιάσαμε τη συνεργασία με το ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ώστε οι κληρικοί μας να επιμορφώνονται συνεχώς και να προσφέρουν αρτιότερη ποιμαντική μέριμνα.

Επιπροσθέτως, θεσμοθετήσαμε την επιστημονική μας δράση με επωνυμία «Μαρτυρικά» η οποία, κάθε χρόνο με αφορμή την μνήμη των πολιούχων μας των Πέντε και Δέκα Μαρτύρων, θα δραστηριοποιείται με διοργάνωση συνεδρίων ή επιστημονικής ημερίδος, όπως εφέτος, που είχε ως θέμα την Μικρά Ασία.

Με τις συχνές συνάξεις όλων των ιερέων και τις συνάξεις των πνευματικών, προσπαθήσαμε να είμαστε κοντά στις ανάγκες ενός εκάστου, με την καλύτερη ενημέρωση και συζήτηση επί των θεμάτων που απασχολούν τα μέλη της Εκκλησίας μας. Επιπλέον με μέριμνά μας αποστέλλεται εβδομαδιαίο κήρυγμα Κυριακής ώστε να αναγιγνώσκεται στους ναούς που λειτουργούν και να καταρτίζονται οι πιστοί στην κατανόηση των ευαγγελικών περικοπών.

Σε αυτόν τον χρόνο, γίνανε και κάποιες άλλες εργασίες, τεχνικής φύσεως, προσπαθώντας να τακτοποιήσουμε χρονίζοντα ζητήματα των κτηριακών υποδομών της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Τέλος εκδώσαμε 2 βιβλία τα οποία αφορούν: το πρώτο, την ιστορία της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου δηλ την ιστορία του τόπου μας, και το δεύτερο, ένα παραμύθι το οποίο απευθύνεται κυρίως σε μικρά παιδιά και έχει ως θέμα, τη ζωή του Αγίου Γεωργίου και την Μονή, η οποία δεσπόζει στον λόφο της πόλεως του Κιλκίς.

Επιθυμώ να σας ξανατονίσω ότι, κάνω έκκληση σε όλους τους ευλαβείς χριστιανούς, οι οποίοι εργάζονται ή είναι συνταξιούχοι και παράλληλα ζουν μέσα στο μυστήριο της Εκκλησίας, κάνω έκκληση, να σκεφτούν σοβαρά την υποψηφιότητά τους για την χειροτονία τους ώστε, να μην έχουμε κενές ενορίες και εκκλησίες και το κάθε χωριό να έχει τον ιερέα του. Έναν ιερέα ευλαβή, ο οποίος θα μπορεί να εργάζεται και παράλληλα να διακονεί στην εκκλησία ή να είναι συνταξιούχος και να αναλάβει την διαποίμανση μιας ενορίας.

Στην συμπλήρωση λοιπόν του ενός χρόνου από της ενθρονίσεώς μου, κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό, επιθυμώ να σας ευχαριστήσω διότι, συμβάλετε και εσείς στην ενότητα της εκκλησίας μας, της οποίας είμαι υπερασπιστής, θεματοφύλακας και τη διακονώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου. Σας ευχαριστώ για την αγάπη την οποία εκφράζεται στο πρόσωπό μου, σας ευλογώ από τα βάθη της καρδιάς μου ευχόμενος στον κάθε ένα και στην κάθε μία, χρόνια πολλά, υγιεινά και με το καλό να εορτάσουμε το Άγιο Δωδεκαήμερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.