Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Ανακοίνωση για την Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Ανακοίνωση Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με αφορμή την 29η Νοέμβρη, που ήδη από το 1977 έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για πατρίδα ελεύθερη, κυρίαρχη κι ανεξάρτητη.

Καταγγέλλουμε τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με την υποστήριξη των οποίων κλιμακώνεται η επιθετικότητα του κράτους – τρομοκράτη του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού και των άλλων λαών της περιοχής. Οι συνεχείς επιθέσεις, ο εντεινόμενος αποκλεισμός, οι εποικισμοί, ο ξεριζωμός Παλαιστινίων από τις εστίες τους, έρχονται να προστεθούν στις οδυνηρές "διευθετήσεις" που προωθούνται με όχημα τις λεγόμενες Συμφωνίες Αβραάμ, σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας τη γραμμή της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και διαχρονικά όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, φέρει μεγάλες ευθύνες γιατί στηρίζει και προωθεί την επικίνδυνη πολιτική των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Αναλαμβάνει επιθετικές πρωτοβουλίες. Αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο τις οικονομικές, πολιτικές, στρατιωτικές σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ. Ο πολύμηνος ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία φανερώνει ότι οι πραγματικές ανάγκες και το συμφέρον των λαών δεν έχουν καμιά σχέση με τις επιδιώξεις της αστικής τάξης.

Αποτελεί απύθμενη υποκρισία η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού να μοιράζουν απλόχερα λόγια συμπάθειας προς τον πολύπαθο Παλαιστινιακό λαό, ενώ την ίδια στιγμή εδώ και εφτά χρόνια με ευθύνη τους δεν υλοποιείται η ομόφωνη απόφαση της Βουλής, ήδη από τον Δεκέμβρη του 2015, για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

Η ΕΕΔΥΕ, οι αγωνιστές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος συνεχίζουμε μέσα από μια καθημερινή, πολύμορφη δραστηριότητα να ενημερώνουμε τον ελληνικό λαό, να συμβάλλουμε να εκφραστεί ακόμη πιο μαζικά και μαχητικά η καταδίκη των εγκλημάτων της ισραηλινής κατοχής, η διεθνιστική αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, η μαχητική εναντίωση στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης απαιτώντας:

Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και των συνεπειών της

Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967

Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ

Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.