Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Πετυχημένη η δράση "ΚΟΥΚΛΟ-ΠΑΙΖΟΥΜΕ" από την Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»

Δελτίο τύπου Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, τα παιδικά τμήματα της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» μαζί με τους φίλους τους, συμμετείχαν στη δράση "ΚΟΥΚΛΟ-ΠΑΙΖΟΥΜΕ" την οποία συντόνισαν οι εμψυχώτριες - θεατρολόγοι Ελίνα Καλαϊτζόγλου και Μαρία Κουτσοκώστα της Ομάδας Δράσης για την Τέχνη «Mataroa Art Group».

Τα παιδιά που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να δουν τις Μαριονέτες, γαντόκουκλες, δαχτυλόκουκλες, κούκλες σε ξυλάκι, να παίξουν μαζί τους και να φτιάξουν την δικιά τους κουκλοϊστορία.

Ο χώρος που πραγματοποιήθηκε η δράση αυτή ήταν στολισμένος με το πιο αισιόδοξο χριστουγεννιάτικο δέντρο όπου τα παιδάκια των παιδικών μας χορευτικών τμημάτων τοποθέτησαν τα προσωπικά τους στολίδια.

Η συγκεκριμένη δράση, είναι ένα πρώτο βήμα για ένα νέο εγχείρημα της Ένωσης, μιας παιδικής θεατρικής ομάδας σε συνεργασία με το «Mataroa Art Group» από την καινούρια χρονιά.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το μήνυμα των κυριών του «Mataroa Art Group» για το νέο αυτό εγχείρημα:

Η Ομάδα Δράσης για την Τέχνη «Mataroa Art Group», με εμψυχώτριες την Ελίνα Καλαϊτζόγλου, θεατρολόγο - σκηνοθέτιδα και την Μαρία Κουτσοκώστα, θεατρολόγο – μουσικό, απόφοιτες του Τμήματος Θεάτρου της σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, συνδυάζοντας το θέατρο, το κουκλοθέατρο, τα εικαστικά, τη μουσική καθώς και άλλες μορφές τέχνης, δημιουργεί το θεατρικό εργαστήρι για παιδιά «Ταξίδι στον Πόντο». Το εργαστήρι πραγματοποιείται στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας με την Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες».

Το καράβι Mataroa ανοίγει πανιά και σαλπάρει για ένα δημιουργικό ταξίδι με κεντρικό άξονα την ιστορία του Πόντου, τα ήθη και τα έθιμά του, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και την τέχνη του θεάτρου. Μαζί θα ανακαλύψουμε στοιχεία της ποντιακής διαλέκτου, τη δομή και τη χρήση της ποντιακής φορεσιάς, τις μουσικές, τους χορούς, τα τραγούδια και τις ιστορίες του.

Στόχος του εργαστηρίου, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, πάντα μέσα από το πρίσμα της τέχνης του θεάτρου και του παιχνιδιού, είναι η εξερεύνηση του ποντιακού πολιτισμού και η εξοικείωση με τα στοιχεία του. Στο πλαίσιο αυτό και με βάση το συμπεριληπτικό χαρακτήρα του θεατρικού εργαστηρίου, ενισχυτική συμμετοχή στις δράσεις θα δώσουν μουσικοί, ιστορικοί καθώς και ειδικοί στη λαογραφία του Πόντου.

Το καράβι Mataroa, σηκώνει άγκυρες στα μέσα Ιανουαρίου και θα ταξιδεύει κάθε Σάββατο απόγευμα, μέχρι και τον Ιούνιο, στο χώρο της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», περιμένοντας τους μικρούς του φίλους που θα σαλπάρουν μαζί του.

Είστε έτοιμοι να ταξιδέψουμε;

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος θα παρακαλούσαμε να κάνετε προεγγραφή, δηλώνοντας την συμμετοχή σας στο κινητό 6931 988 777 ή στο τηλέφωνο του Συλλόγου μας 23410 22125 και σε ώρες λειτουργίας της Γραμματείας:

Δευτέρα 18:00-20:00

Τετάρτη 19:00-21:00

Παρασκευή 18:00-20:00

Σάββατο 10:30-13:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.