Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Πρόσκληση συμμετοχής στο βιωματικό σεμινάριο για γονείς παιδιών εφηβικής ηλικίας, 12- 17 χρονών, στο Πολύκαστρο


Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» σε συνεργασία με το Δήμο Παιονίας, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Παιονίας και το Σύλλογο Γυναικών ΕΥΚΡΑΝΤΗ διοργανώνει διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο για γονείς παιδιών εφηβικής ηλικίας με τίτλο: «Εφηβεία: τα πολλαπλά της πρόσωπα». Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς/κηδεμόνες/φροντιστές/στριες (ανεξαρτήτως φύλου, κοινωνικό-οικονομικής κατάστασης, εργασιακής κατάστασης, εθνικότητας κ.ά.) που μεγαλώνουν παιδιά ηλικίας 12-17 χρονών και είναι κάτοικοι του δήμου Παιονίας.

Σκοπός της παρέμβασης είναι οι γονείς να υποστηριχθούν στο ρόλο τους, ενισχύοντας τις δεξιότητες τους που σχετίζονται με την εκπλήρωση του γονεϊκού τους ρόλου και συμβάλλοντας στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των μελών της οικογένειας, ώστε αυτά να μπορέσουν να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να πραγματώσουν το δυναμικό τους.

Οι συναντήσεις, διάρκειας 2 ωρών, θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, ώρες 18:00-20:00, στο φουαγιέ του Δημοτικού Κέντρου Πολιτισμού και Πληροφόρησης στο Πολύκαστρο (Κ. Παλαιολόγου 3 στην κεντρική πλατεία). Ξεκινούν στις 16 Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στις 27 Μαρτίου 2023.

Οι γονείς μέσα από βιωματικές διαδικασίες στο σεμινάριο θα έχουν τη δυνατότητα: α) να αναγνωρίσουν τους τρόπους με τους οποίους οι δικές τους συμπεριφορές και το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά τους επηρεάζουν την ανάπτυξη των τελευταίων, β) να μάθουν να χρησιμοποιούν κατάλληλες πρακτικές διαπαιδαγώγησης που αφορούν την πειθαρχία, οριοθέτηση, επίβλεψη και διαχείριση ενοχλητικών συμπεριφορών των παιδιών, γ) να αυξήσουν τη θετική αλληλεπίδραση με τα παιδιά τους και δ) να μάθουν να είναι υπεύθυνοι/ες και να αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά τους, επιδεικνύοντας θετική συμπεριφορά, στάσεις και αξίες. Στους γονείς που θα συμμετέχουν θα δοθεί υποστηρικτικό υλικό. Το σεμινάριο είναι δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες για να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνουν ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής σε αυτό το σύνδεσμο:


Δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν. Συντονίστρια είναι η κα Έφη Γεωργακοπούλου, ψυχολόγος, στέλεχος πρόληψης. Μετά τη δήλωση συμμετοχής, θα ακολουθήσει επικοινωνία για την παροχή βασικών πληροφοριών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.