Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Ενθρονίζεται ο νέος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος

Ανακοίνωση 
Μητρόπολης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου

Η Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου ευρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στο χριστεπώνυμο πλήρωμά της ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος έδωσε τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας και θα ενθρονιστεί στην Επαρχία του το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 15η απογευματινή (3 μμ), σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

15.00 Άφιξη στην Πλατεία Ελευθερίας της Δράμας (απέναντι του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου), όπου θα τον υποδεχτεί ο Τοποτηρητής Σεβασμιώτατος Ξάνθης κ. Παντελεήμων, που θα του παραδώσει και την ποιμαντορική ράβδο. Θα τον καλωσορίσει με προσφώνηση ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, και αντιφωνώντας ο Σεβασμιώτατος θα τον ευχαριστήσει.

Στη συνέχεια με λιτανεία θα πορευθούν προς το Μητροπολιτικό Ναό, όπου θα γίνει η τελετή της Ενθρονίσεως, παρουσίᾳ του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και άλλων Αρχιερέων.

Μετά το πέρας της τελετής ο νέος Μητροπολίτης θα δεχτεί τις ευχές των προσελθόντων πιστών.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 20.11.2022, από 7.30 έως 10.30 θα τελέσει την πρώτη Αρχιερατική θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό τῶν Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας.



[εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου]













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.