Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη, 23/11/2022, 8:13 μ.μ.

Κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης που επρόκειτο να διοχετευθούν σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων

Περισσότερο από 1,5 κιλό ακατέργαστης κάνναβης, αλλά και μικροδέματα κοκαΐνης , τα οποία επρόκειτο να διοχετευτούν σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων, εντόπισαν και κατέσχεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση της εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα, έπειτα από μεταξύ τους συναλλαγή ναρκωτικών. Πρόκειται για 34χρονο αλλοδαπό και δύο ημεδαπούς ηλικίας 26 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Στην κατοχή του αλλοδαπού συλληφθέντα, αλλά και σε έρευνα που ακολούθησε σε διαμέρισμα όπου διέμενε και χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης και απόκρυψης στην περιοχή του Πλαγιαρίου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

1 κιλό και 740 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

(3) δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 33,5 γραμμαρίων,

Πιστόλι αερίου και πλαστικό φιαλίδιο που περιείχε 1.500 μεταλλικά σφαιρίδια,
(8) αμπούλες αερίου,

Αλεξίσφαιρο γιλέκο,

Πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος ,

(4) ηλεκτρονικές και μία μηχανική ζυγαριές που χρησιμοποιούσε για την κατάτμηση και τυποποίηση ποσοτήτων ναρκωτικών,

Συσκευή θερμοκόλλησης και είδη συσκευασίας,

Περισσότερα από (9.000) ευρώ σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών,

Ταξιδιωτικοί σάκοι με υπολείμματα κάνναβης και

(3) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του.

Κατασχέθηκαν επίσης τρία οχήματα ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Σημειώνεται ότι , ο 44χρονος εμπλεκόμενος στην υπόθεση, επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο, στην προσπάθειά του να διαφύγει επιχείρησε να εμβολίσει υπηρεσιακό όχημα και τράπηκε σε φυγή, για να ακινητοποιηθεί λίγο αργότερα και να συλληφθεί με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθη χθες (22 Νοεμβρίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να μεταφέρει 11 αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν εισέλθει στη χώρα από μη νομοθετημένο σημείο της μεθορίου, με σκοπό τη διευκόλυνση της εισόδου τους, έναντι χρηματικής αμοιβής. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του αλλοδαπού. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Αστυνομικό Τμήμα Εμμανουήλ Παππά σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου 2022 σε περιοχή των Σερρών, ενεργώντας μαζί με συνεργούς του, παραβίασαν οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν αντικείμενα συνολικής αξίας 8.200 ευρώ, τα οποία εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στη νόμιμη κάτοχό τους. Επιπλέον, εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποίησαν.

Εξόρμηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο αστυνόμευσης του πολεοδομικού συγκροτήματος

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την καλλιέργεια κλίματος ασφάλειας και ευρυθμίας της κοινωνικής ζωής, αναπτύσσει ένα ευρύ πλέγμα δράσεων που υποστηρίζεται από εντατικές πεζές και εποχούμενες περιπολίες.

Με συνεχείς και συστηματικούς ελέγχους , αλλά και αστυνομικές δράσεις με τη μορφή εξορμήσεων, επιλαμβάνεται σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί της ομάδας Παρεμπορίου πραγματοποίησαν εξόρμηση στις περιοχές Κορδελιού – Ευόσμου και Καλαμαριάς, ενώ ταυτόχρονα αστυνομικοί του Τμήματος Περιπολιών εξόρμησαν στο πολεοδομικό συγκρότημα. Παράλληλα, προσωπικό του ειδικού Συνεργείου Ελέγχων Καταστημάτων και των Αστυνομικών Τμημάτων Λευκού Πύργου, Καλαμαριάς και Κορδελιού - Ευόσμου πραγματοποίησαν ελέγχους στις περιοχές αρμοδιότητάς τους.

Στο πλαίσιο των δράσεων:

Ελέγχθηκαν συνολικά (279) άτομα

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (37) καταστήματα

Ελέγχθηκαν (18) οχήματα

Βεβαιώθηκαν (7) παραβάσεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας και (5) παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζώων

Σχηματίστηκαν (2) δικογραφίες για παρεμπόριο και

Κατασχέθηκαν είδη παρεμπορίου.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με την ίδια συνέπεια και σε άλλες περιοχές του Νομού.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως εξιχνίασαν περιπτώσεις κλοπών στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου - Αναλήψεως εξιχνίασαν συνολικά οκτώ (8) κλοπές, πράξεις που τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου 2021 – Οκτωβρίου 2022, στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, σχηματίζοντας δικογραφίες σε βάρος ισάριθμων δραστών.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται ειδικές δράσεις για την αστυνόμευση του Νομού Θεσσαλονίκης

Με κεντρικό άξονα τη διενέργεια συστηματικών αστυνομικών ελέγχων στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης αλλά και σε διάφορες περιοχές του Νομού, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναπτύσσει ένα ευρύ πλέγμα δράσεων, το οποίο καλύπτει όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ελέγχων συνελήφθησαν:(8) άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, ηρωίνης και κοκαΐνης.(4) άτομα, για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.