Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή, 18/11/2022, 03:35 μ.μ.

Σύλληψη για ναρκωτικά
Συνελήφθη χθες (17 Νοεμβρίου 2022) το βράδυ σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 4 κιλών και 190 γραμμαρίων, ένα αποξηραμένο δενδρύλλιο κάνναβης και μία ζυγαριά ακριβείας. Επίσης, κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης 10 γραμμαρίων, που κατείχε σε άλλη οικία του, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο, που βρέθηκε στην κατοχή του.

Σύλληψη για ληστεία

Συνελήφθη χθες (17 Νοεμβρίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, ημεδαπή γυναίκα, καθώς λίγη ώρα νωρίτερα, προσέγγισε ημεδαπή γυναίκα στις Σέρρες και με σωματική βία, της αφαίρεσε μία τσάντα με το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.

Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθησαν χθες (17 Νοεμβρίου 2022) τα ξημερώματα σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ένας αλλοδαπός άνδρας και ένας ανήλικος αλλοδαπός, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που επέβαιναν ως οδηγός και συνοδηγός, διαπιστώθηκε να μεταφέρουν 6 αλλοδαπούς, εκ των οποίων η μία ανήλικη, με σκοπό τη μεταφορά τους προς μεθοριακή περιοχή του Κιλκίς, έναντι χρηματικής αμοιβής. 

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποίησαν, όπως και χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας.

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας διέπραξαν 50 διαρρήξεις πρατηρίων υγρών καυσίμων, εταιρειών, συνεργείων, καταστημάτων και κλοπές οχημάτων κυρίως σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης

Η πολύμηνη και εντατική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές οχημάτων και στη συνέχεια διαρρήξεις διαφόρων εταιρειών, τόσο σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης, όσο και σε γειτονικούς Νομούς.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 20 και 29 ετών και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ακόμη συνεργών τους, ηλικίας 34 και 18 ετών, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση – συμμορία, διακεκριμένες κλοπές τελεσθείσες κατά συναυτουργία και σε απόπειρα και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας τελεσμένη κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα ανωτέρω αστυνομικών, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Δέλτα και Αλεξάνδρειας Ημαθίας, οι δράστες τουλάχιστον από την 26-08-2022 έως και την 17-11-2022, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προέβησαν σε πενήντα (50) διακεκριμένες κλοπές, ήτοι δεκατρείς (13) κλοπές οχημάτων (εκ των οποίων τα 12 ανευρέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους), δεκατέσσερις (14) διαρρήξεις πρατηρίων υγρών καυσίμων, δώδεκα (12) διαρρήξεις εταιρειών, πέντε (5) διαρρήξεις συνεργείων και έξι (6) διαρρήξεις καταστημάτων, στις περιοχές Σίνδου, Χαλάστρας, Ευκαρπίας, Ευόσμου, Ωραιοκάστρου, Μενεμένης, Αγίου Αθανασίου και Χαλκηδόνας αλλά και σε όμορους Νομούς της Θεσσαλονίκης (Πέλλα, Κιλκίς, Ημαθία).

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης των μελών της συμμορίας ήταν:

Η προσέγγιση των στόχων τους με αφαιρεθέντα οχήματα και η διάρρηξη τους μέσω της σκόπιμης – επιδιωκόμενης πρόσκρουσης του οχήματος στα ρολά ασφαλείας ή στην κεντρική θύρα αυτών.

Η αφαίρεση των οχημάτων γινόταν πάντα σε αμέσως προγενέστερο χρόνο είτε από οδικούς άξονες είτε από υπαίθριους χώρους συνεργείων ενώ μετά την τέλεση των εγκληματικών τους πράξεων τα εγκατέλειπαν.

Η λεία της συμμορίας, από τα αφαιρεθέντα χρήματα και αντικείμενα, ανέρχεται τουλάχιστον στο συνολικό ποσό των (43.040) ευρώ, ενώ το ύψος των φθορών που προκάλεσαν υπολογίζεται σε (30.000) ευρώ περίπου.

Σημειώνεται ότι, ανωτέρω δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν, πρωινές ώρες χθες (17-11-2022) στην περιοχή της Σίνδου, από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας κατά την προσπάθεια διαφυγή τους μετά από διάρρηξη εταιρείας, απ’ όπου αφαίρεσαν εβδομήντα τέσσερις (74) παλέτες.

Σύλληψη 28χρονου αλλοδαπού για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών

Η αγαστή συνεργασία αστυνομικών των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησαν στη σύλληψη 28χρονου αλλοδαπού και τον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (17-11-2022), αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης σε έλεγχο που πραγματοποίησαν για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε υποθέσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών εντόπισαν τον 28χρονο έξωθεν της οικίας του, στην περιοχή των Συκεών. Σε έρευνα που ακολούθησε στην ανωτέρω οικία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

(28) δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους (22.105) γραμμαρίων,
το χρηματικό ποσό των (120) ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών και

(2) κινητά τηλέφωνα, με τα οποία ο ανωτέρω πραγματοποιούσε τις παράνομες συναλλαγές του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ανακοίνωση σχετικά με προσαγωγές και συλλήψεις μετά το πέρας συγκεντρώσεων

Απογευματινές ώρες χθες (17-11-2022), πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες στο πλαίσιο της 49ης Επετείου Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όπου συμμετείχαν περίπου 14.000 άτομα, τα οποία κινήθηκαν σε κεντρικές οδούς της πόλης.

Μετά το τέλος των πορειών, ομάδες ατόμων ευρισκόμενες εντός των χώρων του Α.Π.Θ. κι έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες κ.λ.π.), φωτοβολίδων, καθώς και αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών (μολότοφ) εναντίον των παρευρισκομένων αστυνομικών δυνάμεων.

Συνολικά, προσήχθησαν 87 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 5 και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπλέον, από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν 2 αστυνομικοί και διεκομίσθησαν στο 424 Γ.Σ.Ν. για παροχή πρώτων βοηθειών ενώ σημειώθηκαν φθορές σε μία υπηρεσιακή μοτοσικλέτα.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.