Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη, 27/10/2022, 10:45 μ.μ.

Εξιχνίαση ληστείας
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Ιούνιο του 2022 ενεργώντας μαζί με συνεργούς του και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, παραβίασαν οικία ζευγαριού ηλικιωμένων σε περιοχή των Σερρών και αφού τους ακινητοποίησαν με σωματική βία, αφαίρεσαν από την οικία χρηματικό ποσό 3.600 ευρώ, κοσμήματα και δύο κυνηγετικές καραμπίνες, μία από τις οποίες εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκε.


Σύλληψη για κλοπές

Συνελήφθη προχθές (25 Οκτωβρίου 2022) το βράδυ σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, λίγη ώρα νωρίτερα, παραβίασε δημοτική επιχείρηση, από όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό 530 ευρώ, καθώς και αποθήκη ιδιοκτησίας ημεδαπού, από την οποία αφαίρεσε εργαλεία και καύσιμα συνολικής αξίας 600 ευρώ. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και μέρος των κλεμμένων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους.

Εξιχνιάσεις κλοπών 

- Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 15ης Οκτωβρίου 2022, χωρίς να γίνει αντιληπτός, αφαίρεσε μέσα απόκατάστημα στη Βέροια, μία τσάντα ημεδαπού που περιείχε χρηματικό ποσό6.000 ευρώ, τραπεζικές κάρτες, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα. Ο ανήλικος εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς και παρέδωσε την κλεμμένη τσάντα με το περιεχόμενο της, πλην του παραπάνω χρηματικού ποσού.

- Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Σεπτέμβριο του 2022 σε περιοχή της Ημαθίας, παραβίασε δύο Ιερούς Ναούς, από όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό 400 ευρώ και μεταλλικά αντικείμενα.

- Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Σεπτέμβριοέως αρχές Οκτωβρίου 2022, αφαίρεσε διαδοχικά από αγρόκτημαχρησιμοποιώντας όχημα, 8 τόνους φρούτων αξίας 5.000 ευρώ, τα οποίαστη συνέχεια απέκρυπτε σε άλλα αγροκτήματα ή μετέφερε προς πώληση μετο όχημά του.

Ανθρωποκτονία σε βάρος 41χρονου άντρα

Απογευματινές ώρες χθες (26-10-2022), σε οικία στην περιοχή της Μενεμένης, εντοπίστηκε νεκρός, από πρόσωπο του άμεσου συγγενικού περιβάλλοντός του, 41χρονος άντρας, φέροντας πολλαπλά θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Στον ίδιο χώρο βρέθηκε σε λιπόθυμη κατάσταση και ο πατέρας του, ο οποίος μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου.

Προανάκριση διενεργούν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Απελευθερώθηκαν επτά (7) αλλοδαποί που κατακρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε οικία του Δενδροποτάμου

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή προσωπικού της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν και απελευθέρωσαν συνολικά επτά (7) αλλοδαπούς, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε οικία στην περιοχή του Δενδροποτάμου.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρείς αλλοδαποί άντρες και 18χρονη ημεδαπή, ενώ αναζητούνται τρείς ακόμη συνεργοί τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Πέντε εκ των εμπλεκομένων , αφού διευκόλυναν την είσοδο των αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια έναντι χρηματικής αμοιβής, τους μετέφεραν σε οικία του Δενδροποτάμου, όπου τουλάχιστον τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με απειλές και χρήση σωματικής βίας, απαιτούσαν εκβιαστικά είτε από τους παθόντες, είτε από οικεία τους πρόσωπα, την καταβολή χρηματικών ποσών προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε επίσης ότι , δύο εκ των συλληφθέντων φιλοξενούσαν, παρέχοντας κατάλυμα, δύο επιπλέον άτομα τα οποία στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Στο πλαίσιο τριών κατ’ οίκων ερευνών που διενεργήθηκαν παρουσία εκπροσώπου δικαστικής Αρχής και σωματικών ελέγχων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- Λουκέτο με το οποίο οι δράστες κλείδωναν την οικία όπου βρίσκονταν οι αλλοδαποί

- 4.500 ευρώ

- Πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και

- Χρεωστικές κάρτες τραπεζών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθη 44χρονος άντρας που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης οδήγησαν στη σύλληψη 44χρονου ημεδαπού, που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα , απογευματινές ώρες χθες (26-10-2022), στο πλαίσιο περιπολιών στην Εγνατία Οδό, αστυνομικοί εντόπισαν επιβατικό αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο ανέπτυξε ταχύτητα, πλην όμως το όχημα ακινητοποιήθηκε στο ύψος των διοδίων Ανάληψης, οπότε και συνελήφθη ο 44χρονος άντρας.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια και ότι για το όχημα μεταφοράς, που έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, είχε δηλωθεί κλοπή σε αστυνομικό κατάστημα του Νομού Αττικής.

Προανάκριση διενεργείται από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αυτόφωρες συλλήψεις (6) ατόμων για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, σε διάφορες περιοχές του Νομού, συνολικά έξι (6) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αυτόφωρες συλλήψεις (2) ατόμων και σχηματισμοί επιπλέον δικογραφιών σε βάρος (3) αλλοδαπών για περιπτώσεις κλοπών

Καθημερινά διενεργούνται πεζές και εποχούμενες περιπολίες, αλλά και αστυνομικές έρευνες από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα.

Στο πλαίσιο αυτό , κατά το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις δύο (2) ατόμων για περιπτώσεις κλοπών, ενώ σχηματίσθηκαν δικογραφίες από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας και Νεάπολης - Συκεών σε βάρος τριών (3) ακόμη ατόμων για διάρρηξη δύο οικιών και κλοπή οχήματος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή και οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.