Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο, 1/10/2022, 10:53 μ.μ.

Σύλληψη για κατοχή και διακίνηση κάνναβης

Συνελήφθη χθες (30 Σεπτεμβρίου 2022) το πρωί σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 269,6 γραμμαρίων.

Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε πολυάριθμες απάτες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

Εξακριβώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, η δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούταν στις απάτες σε βάρος πολιτών και επιχειρήσεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 3 ημεδαπών ανδρών, αρχηγικών μελών της εγκληματικής οργάνωσης και ακόμη 37 συνεργών τους. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτη, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι συνέστησαν δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση, με σκοπό να αποκομίζουν παράνομο οικονομικό όφελος, εξαπατώντας πολίτες και επιχειρήσεις.

Ως προς την μεθοδολογία τους, τα αρχηγικά μέλη δρούσαν με τους παρακάτω τρόπους:

Αναρτούσαν στο διαδίκτυο εικονικές αγγελίες πώλησης αγροτικών κυρίως οχημάτων, μέσω των οποίων αποσπούσαν χρηματικά ποσά δήθεν ως προκαταβολές, από παθόντες που εκδήλωναν ενδιαφέρον. Επίσης προφασιζόμενοι λογιστικές διαδικασίες κατά την αγοραπωλησία, έστελναν στα θύματά τους πλαστά αποδεικτικά μεταφοράς χρημάτων και ζητούσαν να επιστρέψουν τα αντίστοιχα ποσά σε λογαριασμούς που τους υποδείκνυαν.

Τηλεφωνούσαν σε επιχειρήσεις με πρόσχημα την παραγγελία προϊόντων και έστελναν πλαστά αποδεικτικά μεταφοράςμεγαλύτερων χρηματικών ποσών, από αυτά που είχαν συμφωνηθεί για την αγορά των προϊόντων. Στη συνέχειαζητούσαν να τους επιστραφεί η διαφορά του ποσού, ισχυριζόμενοι ότι εκ παραδρομής κατέθεσαν περισσότερα χρήματα.

Κατά την δράση τους χρησιμοποιούσαν πλήθος τραπεζικών λογαριασμών, που τους είχαν παραχωρήσει συνεργοί τους (money mules) έναντι χρηματικού ανταλλάγματος και στους οποίους μεταφέρονταν τα χρήματα που αποσπούσαν από θύματα της εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως διαπιστώθηκε, το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2020 έως και τον Φεβρουάριο του 2021, διέπραξαν συνολικά 33 απάτες σε βάρος πολιτών και επιχειρήσεων σε διάφορες περιοχές της ελληνικής Επικράτειας και συγκεκριμένα:

8 σε περιοχές της Πέλλας,
6 σε περιοχές της Θεσσαλονίκης,
από 3 σε περιοχές της Αττικής, της Δυτικής Ελλάδας, των Κυκλάδων και των Ιονίων Νήσων,
από 2 σε περιοχές των Δωδεκανήσων, του Βορείου Αιγαίου και της Κρήτης και
1 σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Η συνολική τους λεία ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε αρμοδίως.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις υπεξαίρεσης οχημάτων, κλοπών και απάτης στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό , αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης εξιχνίασαν συνολικά πέντε (5) υπεξαιρέσεις οχημάτων από εταιρείες ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, (3) κλοπές και μία περίπτωση απάτης, πράξεις που τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2021 – Ιουλίου 2022, στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, σχηματίζοντας δικογραφίες σε βάρος οκτώ (8) δραστών.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθησαν συνολικά (4) άτομα για περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών

Συνεχείς ελέγχους πραγματοποιούν καθημερινά αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομες μεταφορές αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο αυτό , αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν συνολικά τέσσερα (4) άτομα για δύο (2) περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς ατόμων που στερούνται εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Αναλυτικότερα:Πρώτες πρωινές ώρες χθες (30-09-2022), στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης εντόπισαν και συνέλαβαν τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 31, 22 και 18 ετών, οι οποίοι διευκόλυναν την παράνομη μεταφορά ατόμων στη χώρα. 

Συγκεκριμένα, συνόδευαν και καθοδηγούσαν έξι αλλοδαπούς που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, προκειμένου να επιβιβαστούν σε αμαξοστοιχία με προορισμό το Κιλκίς.Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πρωινές ώρες χθες, συνέλαβαν 33χρονο αλλοδαπό, ο οποίος κατελήφθη, στην Εγνατία Οδό (κομβό Σοχού), να μεταφέρει, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, αλλοδαπό που δε διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 20χρονος ημεδαπός για εμπορία ναρκωτικών ουσιών

Στην αυτόφωρη σύλληψη 20χρονου ημεδαπού που ενέχεται σε εμπορία και διακίνηση εξαρτησιογόνων ουσιών προχώρησαν, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες της 30-09-2022, ο νεαρός άντρας μετέβη με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο κέντρο πόλης και πούλησε μικροποσότητα κάνναβης σε δύο συνομήλικούς του ημεδαπούς, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που έγινε αλλά και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 20χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 133,30 γραμμαρίων
Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
Κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του και
(700) ευρώ σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών.

Επιπλέον , κατασχέθηκε το όχημα ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται ειδικές δράσεις για την αστυνόμευση του Νομού Θεσσαλονίκης

Με κεντρικό άξονα τη διενέργεια συστηματικών αστυνομικών ελέγχων στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης αλλά και σε διάφορες περιοχές του Νομού, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναπτύσσει δράσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό , κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ελέγχων συνελήφθησαν:(6) άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης.(2) άτομα, για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αυτόφωρες συλλήψεις (7) ατόμων για κλοπές και απόπειρα κλοπής

Με γνώμονα την προληπτική αστυνόμευση και απώτερο σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διενέργεια εντατικών πεζών και εποχούμενων περιπολιών.

Στο πλαίσιο των περιπολιών αυτών, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις επτά (7) ατόμων για περιπτώσεις κλοπής και απόπειρα κλοπής.

Οι συλληφθέντες , με τις δικογραφίες που σχημάτισαν σε βάρος τους αστυνομικοί των αρμόδιων, κατά περίπτωση, Τμημάτων Ασφαλείας, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι περιπολίες και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τυχόν παρόμοια περιστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.