Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Έφυγε ο Νικόλας (Πέτσος)

Στο κέντρο πανύψηλος λεβέντης ο Νικόλας (Πέτσος)
Ολυμπιακός Πολυκάστρου 1949

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης
Σήμερα 29 Σεπτεμβρίου 2022, έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο Νικόλαος Π. Γκουγκουσίδης.

Ο Νικόλας ήταν το 2ο από τα 4 παιδιά (όλα αγόρια), του Παναγιώτη και της Ευαγγελίας Γκουγκουσίδη, τα οποία ήταν κατά σειρά ο Γεώργιος, ο Νικόλας, ο Στέργιος και ο τελευταίος ο Χρήστος.

Παναγιώτης Γκουγκουσίδης 1903 -1948

Μεγαλωμένοι στα δύσκολα χρόνια του μεσοπολέμου και στον ατελείωτο αγώνα για την επιβίωση των προσφυγικών οικογενειών που εγκαταστάθηκαν στο Καρασούλι - Πολύκαστρο (1924) με καταγωγή από το Σιναπλή της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Πέρα των ασχολιών και του αγώνα για την επιβίωση, όλα τα παιδιά όπως και ο Νικόλας (Πέτσος) τον ελεύθερο χρόνο τους το διέθεταν για ψυχαγωγία παίζοντας ποδόσφαιρο.

Ο Νικόλας γεννημένος το Γενάρη του 1930, ένας λεβέντης, πανύψηλος, ἠταν στην εφηβεία του από τους πρώτους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Πολυκάστρου, περίοδο 1948 - 1955 και αργότερα του Π.Ο.Α. (Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ανατολικορωμυλιωτών) μέχρι τη δεκαετία του 1960 όπου εκατοντάδες Πολυκαστρινοί μετανάστευσαν για εργασία στην τότε Δυτική Γερμανία.

Αξέχαστα θα μείνουν στη μνήμη όσων ζουν ακόμη και τα θυμούνται, τα γκολ που πετύχαινε με τακουνάκι ή με ανάποδο ψαλίδι μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Ο Νικόλας έφυγε, διανύοντας το 93ο έτος της ηλικίας του και ξαναβρέθηκε ύστερα από 4 χρόνια με την αγαπημένη του σύζυγο Θεοδώρα που είχε φύγει το 2018.

Ξανά μαζί με την κυρα Θοδώρα

Καλό παράδεισο Νικόλα μαζί με τους γονείς, τα αδέρφια σου την κυρα Θεοδώρα και όλους του παλιούς φίλους και συναθλητές σου που έφυγαν νωρίτερα.Η ιστορία σου στο ποδόσφαιρο του Πολυκάστρου θα μείνει αξέχαστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.